Владимир Тодоров: Първият мост след Симитли е напукан и опасен

От Българската асоциация на пострадали при катастрофи (www.bazk.org) изпратихме сигнал до министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и до председателя на УС на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Венцислав Ангелов. Той е във връзка с опасен мост на международен път Е-79, в частта между Благоевград и Кресненското дефиле. Става въпрос за първия мост след град Симитли, в посока Кресна, намиращ се на приблизително км 378 от пътя.

През последните месеци в Българската асоциация на пострадали при катастрофи бяха получени няколко сигнала за опасното състояние на този мост.

Ние направихме външен оглед и констатирахме изключително притеснителни обстоятелства, които будят тревога за състоянието на това мостово съоръжение. Видяхме компрометирана конструкция, с разрастващи се пукнатини, откъртване на бетонови парчета и плочи, ръждясала арматура, широки фуги, кръпки на платното и никакви следи това съоръжение да е някога ремонтирано.От Българската асоциация на пострадали при катастрофи призоваваме отговорните институции незабавно да вземат мерки и да започнат процедурите за ремонт на това опасно съоръжение. Нека да напомним, че районът около Симитли и Кресна е земетръсен и най-малкото земетресение може да разруши този мост. Нека да напомним за трагедията, която се случи през август 2018 г. в Генуа, когато се срути мостът Моранди и загинаха 43 души. Нека да напомним и че този път няма алтернатива и затварянето на моста ще блокира трафика към Сандански и Република Гърция.

По международен път Е-79 ежедневно преминават хиляди автомобили – леки и тежкотоварни, както и стотици автобуси. Ако мостът се срути, това би било огромна трагедия с жертви и пострадали. Затова апелираме собственикът на пътя, който е отговорен за състоянието, изправността и безопасността на всички пътни съоръжения, да започне в най-кратки срокове ремонт на опасния мост, за да се предотврати трагичен инцидент по един от най-натоварените пътища в България.

Свързани новини

Внезапно ни напусна общественикът, поет и журналист Кирил Аспарухов!

vesito

Черен Великден в Бургас! Млада жена се опита да сложи край на живота си

vesito

Първи случай на дете с новия хепатит у нас

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.