Висцералният масаж възстановява функцията на органите

Висцералната терапия представлява палпация на коремната област с върха на пръстите – защото те са най-чувствителната част от тялото. При нея се търсят уплътнения около и в коремните органи. След това с лек натиск, без да се причинява силна болка, постепенно се навлиза в околооргановото пространство.

Първо се освобождават жлъчните, чернодробните и панкреатичните пътища, а след това се работи върху самия орган, за да започне да работи правилно.

Обикновено с възрастта органите спадат надолу от своето правилно анатомично място.

Висцералната терапия представлява масаж на корема, който възвръща правилната анатомична позиция на органите, освобождава лимфния и жлъчния застой, а с това се възстановява снабдяването с кислород и правилното функциониране на вътрешните органи. Освобождава се и диафрагмата. Защото нейната функция не е само да улеснява дишането.

Освен всичко друго диафрагмата масажира нашите органи. Ако диафрагмата не се движи достатъчно, се затруднява дишането и се забавят функциите на коремните органи.

Един от най-важните органи за здравето на човека е жлъчката.

Тя е диригент в човешкото тяло. Когато се отстрани жлъчката, започва да се губи костна плътност, тръгват болки в мускулите, в колената. Когато жлъчката е непроходима, това затруднява функцията на черния дроб. А ако премахнем жлъчката, нейната функция се поема от черния дроб. И в този случай на фантомен орган помага висцералната терапия.

За какви здравословни проблеми доказано помага висцералната терапия?

Практиката показва, че висцералната терапия помага при запек, колит, хемороиди, гастрит, язва, херния, проблеми на мъжката и на женската репродуктивна система, мигрена, омазняване на черния дроб, заболявания на пикочния мехур и бъбреците, диабет, кожни проблеми като удебелявания на кожата, папиломи, белези, респираторни заболявания, гинекологични и хормонални нарушения, травми, болки в ставите, психични разстройства. Освен това е помощно средство след химиотерапия.

Трябва да се знае, че почти всички симптоми на заболяванията са всъщност чистене на организма. Той се опитва да се отърве от натрупания „боклук“ чрез възпалителни процеси и отоци. И в тези случаи отново помага висцерална терапия.

Какво представлява диагностиката при висцерална терапия?

Палпира се тялото на човека и се търсят болезнените места. Проследява се пътят на инервацията от мястото на блокажа до вътрешните органи. Например застоят в жлъчката и жлъчните пътища води до болка в дясната плешка – така нареченият плексит. Освободим ли жлъчния застой, болката в плешката изчезва.

Цялата плешка отразява състоянието на черния дроб и ако има застой в него, ще има болка. Това не означава, че човекът е болен, а че има застой във вътрешните органи – в кръвта, в лимфата. Нито едно изследване на кръвта, нито пък образна диагностика може да открие заболяване. Но пациентът има симптоми – не може да спи, има подуване в корема, запек, лесно се гневи, нищо не му харесва, постоянно има претенции.

Всичко това говори за застой на жлъчните пътища. Когато обаче се направи висцерална терапия и жлъчните пътища станат проходими, човек променя своята психика, емоции, става по-осъзнат, кожата му се избистря, тоест изчезват всички външни и психични симптоми.

Много важно е да се знае, че тяло, мозък и психика работят в синхрон. На това се базира методиката на д-р Василий Чайка „Тяло-мозък-психика“, в която съм обучавана.

Помощни терапии при тази методика са висцералната терапия, поставяне на вендузи (вакуум терапия), поставяне на пиявици и остеопатични техники – работа с кости и стави. Но без да работим със съзнанието, с чувствата и емоциите на човека, колкото и висцерални терапии да направим, не можем да решим проблемите със здравето.

Ето защо реших да надграждам моите знания и опит, като преди три години преминах обучение по програмата „Тяло-мозък-психика“ при уникалния украинско-унгарски лекар – д-р Василий Чайка. За да оздравее човек напълно, не е достатъчно само да му се прилага висцерална терапия и другите допълнителни терапии, а да се изпълни и програмата „Тяло-мозък-психика“.

Той трябва да осъзнае причините за своите здравословни проблеми. Ние отделяме минимум час и половина за тази цел.

Когато дойде човек на преглед, разглеждам първо ръцете му, меря му пулса, виждам кръвните му изследвания и започвам да задавам въпроси за начина му на живот и препоръчвам здравословни навици. Ако човекът се съпротивлява на терапията, например казва, че не може да прави гимнастика или да се движи час и половина дневно, намалявам тази физическа активност дотолкова, че да стане изпълнима.

Не трябва да има съпротивление на терапията, защото мозъкът веднага праща сигнал на тялото и събитието се повтаря. Така че първо търсим причините на заболяванията чрез метода „Тяло-мозък-психика“, след което пристъпваме към висцерална терапия. Към това прибавяме чистене на капилярите чрез вендузи, специален хранителен и двигателен режим.

И ако се спазват тези предписания, в огромната си част хората с хронични заболявания се възстановяват. Защото се научават да живеят здравословно, стават осъзнати и започват да усещат своето тяло. Тялото, мозъкът и психиката започват да работят в синхрон.

Сайтът на Пламена Червенкова

The post Висцералният масаж възстановява функцията на органите appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Методът „Активно седене“ – как да се справим сами с болките в тялото

Regiona

Домашен мехлем при ухапвания от насекоми

Regiona

Сънната апнея отнема животи на пътя, 30% от челните удари се дължат на заспиване

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.