ВиК холдинг обяви конкурс за управител на ВиК – Благоевград със заплата до 16 минимални за страната

„Български ВиК холдинг“ ЕАДобяви конкурс за избор на управител на „ВиК” ЕООД – Благоевград.

Според минималните и специфични изисквания, предвидени в нормативни актове за заемане на длъжността, кандидатите трябва да имат висше инженерно, икономическо или юридическо образование, с образователно-квалификационна степен „магистър“. Необходим е и стаж на ръководна позиция, най-малко 5 години професионален опит в предприятие с основен предмет на дейност предоставяне на комунални услуги или поне 5 г. във ВиК оператор, от които две години на ръководна позиция. На практика това отваря много ножицата пред кандидатите, защото за „ръководна позиция“ може да се приеме всеки началник отдел, а държавните фирми са препълнени с такива ръководни кадри.

Вчера в 17,30 часа изтече срокът за подаване на документите от кандидатите.

Победителят в конкурса ще получи договор за управление за срок от 3 г. с месечно възнаграждение, определено при условията и реда на чл. 56 от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия. Тук долна граница във възнаграждението липсва, има само ограничение заплатата да не е повече от 16 минимални за страната заплати.

„Български ВиК холдинг” се ангажира да обяви списъците с допуснати и недопуснати кандидати за управител на ВиК – Благоевград до вторник, 14 март. До 28.03. трябва да бъдат представени концепциите на допуснатите по документи,  а интервютата ще се проведат не по-рано от 6 април. Това означава, че името на новия управител ще стане ясно в средата на следващия месец, когато изборите вече ще са минали и ще е ясно кои партии влизат в новия парламент .

В момента управител на ВиК – Благоевград е Мартин Петров, който бе назначен временно на този пост преди половин година, а по-рано оглавяваше водното дружество още 4 месеца.

Източник:Вестник Струма

Свързани новини

Български и екзотични породи домашни животни от ферми от цялата страна представи изложение в Разлог

vesito

По Коледа стават чудеса! Симитличани организираха базар в помощ на Лия

Regiona

/Видео/ Мотористи в костюми на Дядо Коледа обиколиха Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.