ВиК – Благоевград с мобилна лаборатория за обследване на водопроводи и откриване на скрити течове

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград вече разполага с мобилна лаборатория за обследване на водопроводи и откриване на скрити течове.

За целта от дружеството са закупени специални камери, чрез които може да бъде осъществена детайлна инспекция на водопроводната мрежа.

Благодарение на модерната технология, в реално време, могат да бъдат установявани аварии, нерегламентирани отклонения и т.н., без да се налага прекъсване на водоподаването.

Освен самото обследване, мобилната лаборатория дава възможност за запис на звук и картина с висока резолюция, като в самите камери има вграден и радиолокатор, позволяващ да бъде установено мястото на аварията с абсолютна точност.

Камерите са с високи експлоатационни характеристики, благодарение на което е възможно да се идентифицират и предотвратят потенциални бъдещи проблеми по водопроводната мрежа.

Мобилната лаборатория ще оптимизира работния процес на аварийните групи и ще позволи предоставянето на по-качествена услуга на потребителите.

Свързани новини

Шефът на РУО с писмо до директорите на училища в 9 общини: Считано от утре присъствено ще се обучават шест випуска, останалите преминават в ОРЕС

vesito

Финализирани са ударните ремонти на улиците в Община Белица

vesito

„Бизнес жертва“! Сладкарница „Горска поляна“ не работи от дни

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.