ВиК – Благоевград призовава да не се поливат градини и тревни площи с питейна вода

Ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград призовава жителите в обособената територия, обслужвана от дружеството, да не напояват тревните площи и зеленчукови насаждения с питейна вода.
Целта е потреблението да бъде ограничено, за да не се допуска въвеждането на воден режим, предвид топлото време и липсата на достатъчно валежи.
Водата за питейни нужди не трябва да бъде използвана и за миене на улици, тротоари, пране на килими и др.
Потребителите следва да имат предвид, че през летните месеци локалните водоизточници се влияят от климатичните условия и дебитът им силно намалява.
ВиК – Благоевград работи в посока цялостно решаване на проблемите с водоснабдяването в селата, намиращи се на обособената територия на дружеството.
В тази връзка са проведени и редица срещи между ръководството на ВиК и проектанти, по време на които са набелязани основни възможности за подобряване на ситуацията. Предстои детайлен анализ на предвидените варианти, след което ще започне прилагането на най-подходящия от тях.

Свързани новини

Издирват крадец, задигнал пари от жилище в Благоевград

vesito

Благоевградчанин е заразен с коронавирус!

desi

Кметът на Благоевград с важна заповед заради коронавируса

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.