ВиК – Благоевград подменя водопроводната мрежа по ул. „Майор Стефан Иванов“

Екипи на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград извършват ремонт на водопроводната мрежа по улица „Майор Стефан Иванов“ в Благоевград. В момента старите етернитови тръби Ф80 се подменят с нови полиетиленови тръби Ф110. Дължината на участъка, в който се извършват дейностите, е над 300 метра.

Паралелно с това започна и ремонт на водопровода по улица „Славянска“ в гр. Симитли, където също ще бъдат положени нови полиетиленови тръби. Дължината на трасето, по което се работи, е над 640 метра.

Целта е след приключване на СМР да бъде намален броят на авариите и да бъде постигнато повишаване на качеството на предоставяните услуги от ВиК оператора.

Продължава и дезинфекцията на резервоарите и водопроводната мрежа в обособената територия, обслужвана от ВиК – Благоевград.

В момента екипи на дружеството почистват и основните водохващания, чрез които се осигурява постоянно наличие на вода.

 

 

Свързани новини

Повалиха пътен знак на ул.“Антон Чехов“ в Благоевград

vesito

Протестът срещу мръсния въздух в Благоевград се замени с подписка

vesito

Хотел в Благоевград отказа резервация на италиански тенори

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.