Вижте указанията за работата на големите нехранителни магазини

Министерство на икономиката публикува указанията, които регламентират работата на определени типове търговски обекти за нехранителни стоки в условията на наложените ограничителни мерки.

Указанията, подписани от министър Лъчезар Борисов, гласят:

Като взех предвид мнението на национално представителните работодателски организации, браншовите организации и бизнеса и на основание т.II от Заповед № РД01-173/18.03.2021 г. на министъра на здравеопазването, съгласно която министрите съгласно функционалната си компетентност дават указания, след съгласуване с министъра на здравеопазването, за прилагането на въведените с тази заповед мерки в контролираните от тях сфери и създават организация за изпълнението им, издавам настоящите указания относно т. 14 и т. 15 от горепосочената заповед, като:

1. Самостоятелни обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове по т. 14, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг, могат да продължат своята дейност, спазвайки указанията по т. 2

2. Магазините по т. 15 с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки могат да продължат своята дейност:

а) като обособят и ограничат по подходящ начин търговска площ, достъпна за клиентите в размер до 300 кв. м. Обособяването може да стане с преградни стени, ленти, щандове и др. начини, които да не позволяват достъпа на клиенти извън обособената площ.

б) извън търговските обекти на открити площи при спазване на всички противоепидемични мерки и нормативно установени правила и задължения за осъществяване на дейността.

Настоящите указания са съгласувани от министъра на здравеопазването.

Свързани новини

ТИР се обърна в Кресненското дефиле

bilyana

Тотален локдаун! Затварят България за 10 дни до изборите

vesito

Арестуваха 100-годишна баба навръх рождения ѝ ден по нейно собствено желание

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.