Вижте теста и отговорите на матурата по БЕЛ

Министерство на образованието и науката публикува отговорите на матурата по Български език и литература, която се проведе днес, 19 май.

Вижте теста и отговорите ТУК.

Изпитният вариант беше изтеглен тази сутрин в Министерството на образованието и науката от над 11 милиона комбинации.Върху темата „Смисълът на благодеянието“ от откъса на творбата на Йордан Йовков „Песента на колелетата“ разсъждаваха зрелостниците на днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература.

Те писаха аргументативен текст, като избираха между есе и интерпретативно съчинение, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Преди това изпитът включваше 30 затворени въпроса, с по четири възможни отговора и 10 въпроса, които изискваха свободни отговори. Изпитът продължи 4 часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа.

Свързани новини

Тъжна вест! Учителка загуби битката с Ковид-19

vesito

Испания въвежда 4-дневна работна седмица

vesito

Задържаха Владимир Каролев, нарушил карантината в Банско

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.