Симона е приятелката на Кристиан Николов, пътувала в смъртоносното Ауди Q7, което се заби в колата на Милен Цветков, който издъхна минути по-късно. Освен нея в колата е пътувал и синът на депутата Лъчезар Иванов. И двамата са избягали след катастрофата, а тепърва ще се изяснява знаели ли са, че Кристиан е употребил наркотици.

Снимките на Симона и профилът ѝ във Фейсбук станаха едно от най-споделяните неща в интернет пространството. Преди часове профилът на момичето е изтрит, но меко казано скандални нейни снимки с оглед откритите наркотици в кръвта на Кристиан, вече са разпространени широко в интернет. Видът ѝ на фотосите – татуси, пиерсинги, разширени зеници – станаха повод мнозина да я окачествят като човек, на когото дрогата не му е непозната.

„Към момента 4 души са задържани за инцидента за 24 часа“, потвърди вътрешният министър Младен Маринов. Според премиера Бойко Борисов пък ограничения на мощността на автомобилите при младите шофьори няма да доведе до по-малко инциденти.

„Трябва да се помисли за много по-тежка санкция за тези, които употребяват наркотици и се качват зад волана“, заяви премиерът.

„Тежък, гаден, нещастен – каквото и да кажеш за този инцидент ще е малко. Бог да прости Милен Цветков. Трябва да се помисли, да се промени законодателството“, добави още той.

И двамата пасажери – Симона и синът на Иванов, са задържани за 24 часа, а Кристиан вече с прокурорско задържане за 72 часа. По първоначални данни двамата пасажери са се покрили и не са съдействали като очевидци при пътно-транспортното произшествие.

Докато синът на Лъчезар Иванов вчера в крайна сметка е бил задържан за разпити, то информация за Симона допреди часове нямаше. Днес обаче стана ясно, че вече четирима са задържани именно след нейния арест. Според адвокати никой от двамата спътници на Кристиан не може да бъде подведен под наказателна отговорност, тъй като няма състав за укриване или за какъвто и да е вид престъпление, касаещо пасажери в кола, участвала в ПТП. На този етап се установява дали майката на момчето Десислава Пешева, която също е задържана, е знаела и е предоставила скъпия фирмен автомобил на сина си, като от това зависи дали спрямо нея ще има обвинение, пише трафикнюз.

Обществото обаче е гневно за поведението на Кристиан и неговите приятели в колата, тъй като според очевидци те не са предприели никакви действия да помогнат на Милен Цветков. Напротив, не са търсели начин да спасят живота му и дори няма данни да са съдействали на разследването до момента.