/Видео/ Ученици от Благоевград подкрепиха спешните медици

 

Ученици от II ОУ  „Димитър Благоев“, V СОУ „Георги Измирлиев“ и III  ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград участваха в синхронно събитие под надслов „Децата на България в подкрепа на Спешна помощ“.

Инициативата е по случай Световния ден на Спешната медицинска помощ – 27 май, и се проведе едновременно в шест областни града.

Празникът в Благоевград събра децата пред зала „22 септември“. Те отговаряха на въпроси, свързани с дейността на Спешна медицинска помощ – за светлинния и звуковия сигнал на линейките, за лекарските инструменти, за професионалните умения на спешния медик, както и за личните качества, които той притежава.

Синхронното събитие на българските деца насочва вниманието на обществото към важността на спешните медици за системата, към необходимостта от решително противодействие на агресията, проявявана към спешни екипи и към необходимостта да се възпитава уважение към всички, които работят в Спешна помощ.

 

Свързани новини

Светът е за двама! Най-възрастният журналист в Благоевград Асен Вълчанов и съпругата му Македонка празнуваха каменна сватба

vesito

Тържествено отбелязаха Богоявление в Банско

vesito

Трето издание на хакатона по дигитално предприемачество в Банско – DIGIT 2020 Festival

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.