/Видео/ Театрали в Благоевград не искат Галперин за директор

Екипът на Драматичен театър ,,Никола Вапцаров‘‘ излезе пред официалния вход на институцията, за да подкрепи сегашния си директор Маргарита Мачева.

Колективът на театъра е категоричен, че няма да допусне промени.

Работещите в Храма на Мелпомена разпънаха транспаранти „Връщане назад няма“, „7 години – 7 директори“.

„Искаме Маргарита Мачева да продължи да работи в този театър. През последните 15 години театърът затъваше, а Мачева доказа,  че културният институт  има смисъл,  увеличи тройно приходите му, спектаклите са все по- качествени и по-добри“, а творците могат да бъдат спокойни и да работят, заяви председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

Протестиращите заявиха, че не оспорват  решението на съда, но настояват културното министерство в лицето на Боил Банов да вземе решение, което не поставя в риск постигнатото през последната година и половина.

Работещите в театъра изтъкнаха и дълбоката криза през последните 7 години , в които 7 временни директори са управлявали институцията.

Ако мирният протест не бъде забелязан, те се заканиха, че всеки ден, в обедната им  почивка, ще излизат пред театъра, за да отстояват  позицията си.

В края на месец февруари ВКС възстанови на работа Александър Галперин като директор на ДТ „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Уволнението на Александър Галперин беше признато за незаконно на три инстанции.

Свързани новини

Разлог отбеляза 186 години от Рождението на Васил Левски

vesito

Подписан бе договор за финансиране основния ремонт на общежитието в ПЛТГ „Никола Вапцаров“в Банско

vesito

В Новогодишната нощ в София ще пее Дара, във Велико Търново Графа, във Варна Павел и Венци Венц, а в Благоевград….Васко Лазаров

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.