/Видео/ Съдове и прибори от фурнир от бреза – алтернатива на пластмасовите

100 процента екологично чисти дървени прибори за хранене от фурнир от бреза помагат да намалим използването на вредната пластмаса. Това заяви пред БГНЕС Натали Никова.

Този вид прибори са алтернативата на пластмасовите аналози, които са вредни за околната среда, тъй като пластмасата не се разгражда, океаните са пълни с нея и наличието й води до смърт на водните видове. Причина да се търсят и нови алтернативи идва след като от 3 юли 2021 г. в ЕС влезе в сила директива за опаковките, която прекратява използването на пластмасовите продукти за еднократна употреба, уточни предприемчивата млада дама, която е само на 18 години, но вече развива успешен бизнес.

„Имаме целия комплект за ресторантьорския бизнес. Те са за еднократна употреба. 100% от фурнир от бреза. Нямат лепила и химия. Разграждат се и са 100% екологични“, обясни Никова. По думите й чинийките и приборите – вилица, лъжица, ножче и бъркалки издържат на топлина и са подходящи за употреба от малки деца.

„Сламки и чашки нямаме, защото при тях трябва да се използва химия – лепила. Ние искаме нашите продукти да са 100% еко“, заяви тя.

Младото момиче коментира, че дървените прибори са по-скъпи от пластмасовите, но хората имат интерес към тях и ги търсят, защото така се опазва природата. От думите й стана ясно, че увеличаващото се търсене на дървени прибори и чинии няма да доведе до изсичането на гори, защото материалът за производството им е от санитарна сеч на брези.

И още един интересен факт: „Ако ги начупим и ги сложим около растения, те стават биологична тор. Така затваряме цикъла“, добави Никова. /БГНЕС

Свързани новини

Десислава Иванчева е бременна

desi

4 месеца след търга, на който наемът скочи над 10 хил. лв.! Мартин Грънчаров пое управлението на барчето на операта с генерално пълномощно от новите наематели

vesito

Стефан Янев обяви официално политическия си проект

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.