/Видео/ Смях в залата на ОбС! Искането на сини и червени съветници, в комбина с гражданина Румен Томов, за преврат удари на камък
Мислещите 21 съветници за развитието на Благоевград не се подадоха на натиска на Румен Томов и на неговите договорки

Извънредната сесия на ОбС-Благоевград днес се провали заради липса на кворум. Само 20 сини и червени местни парламентаристи, приближени до Румен Томов, се явиха в пленарната залата и преврата им не се осъществи.

В залата се явиха единствено съветниците, които настояваха да се проведе извънредна сесия, на която да бъде гласувана точка за смяна на председателя на ОбС Андон Тодоров. В групата са съветниците от БСП, ДСБ, начело с вносителя на предложението за сваляне на Тодоров Калоян Ханджийски, групата на Радослав Тасков, Рашко Динков, Христо Ковачки, Иван Ризов и двамата съветници от БЗНС.

Извънредното заседание трябваше да председателствано от Христо Ковачки, но той обяви,че то не може да бъде открито, защото в залата не присъстват достатъчно общински съветници.
След 5 минути всички си тръгнаха като попарени,тъй като намеренията им не можаха да се осъществят. На три заседания искат едно и също и то не им се получава.

Запознати коментират,че те често са привиквани на разговори в кметския кабинет. Гражданинът Румен Томов вместо да впрегне сили да работи за развитието на града влиза в други схеми и се опитва да прехвърли проблемите от здравата глава на болната.

Не можа да преглътне факта, че Андон Тодоров свика бърза сесия, на която и тези, които днес подкрепят градоначалника, гласуваха за избор на временно изпълняващ длъжността кмет, след като съдът реши да прекрати правомощията му.

Андон Тодоров му се превърна в голям враг след дръзките му изявления, че общината се движи по инерция, а кметския екип работи мудно и неефективно.

За сметка на това пък работата в ОбС започна с бързи темпове в помощ на гражданите на Благоевград. И това бе видимо за много хора…Видя се,че една институция работи.
Мислещите 21 съветници за развитието на Благоевград не се подадоха на натиска на Румен Томов и на неговите договорки.

А какви са обещанията към съветниците, които подкрепиха неговите идеи ще разберем скоро. Очаквайте разкрития за назначаването на общински съветници и обществени поръчки.

Андон Тодоров се отличи като силен председател на ОбС. Основните принципи, от които той се ръководи бяха прозрачност и работа в екип в интерес на жителите на общината. Така той положи основите на една независима институция, която е коректив на работата на общината. Тодоров разграничи двете институции – Община и Общински съвет, които се бяха слели през годините. Той работим в синхрон с Общинската администрация, при ясно разделение на законодателната от изпълнителната власт.

 

Свързани новини

Бизнесменът Илия Дамянов опъна трапеза на двора за кукерите от Трети квартал

Regiona

Ето кога ще спират тока в Благоевградска област

vesito

/Видео/ Гледайте на живо пореден опит за избор на председател на ОбС Благоевград

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.