/Видео/ Реши се: Таксите в детските градини падат с 10лв., махнаха изискването за медицински документ – болничен лист

С 21 гласа “за” общинските съветници приеха предложението на кмета Румен Томов за намаляване на таксите в детските градини в Благоевград с 10 лева. Така на практика вместо 40 лева месечно родителите на малчуганите ще плащат по 30 лева.

Против предложението гласуваха шестима съветници, 12 се въздържаха. Прието беше и да отпадне изискването, свързано с болничния лист, който родителите на болните деца трябваше да представят в детското заведение.

Съветникът И.Узунов даде пример,че в община Гърмен таксите са премахнати изцяло и обясни,че тези средства от 10 лв. могат да бъдат насочени за различни центрове,като рисуване,танци.

Общинският съветник Иван Ризов предложи таксите в детските градини да отпаднат напълно, но предложението му не се прие като само двама съветници го подкрепиха.

Калоян Ханджийски коментира, че не е добре да се правят подаръци и когато няма собствено финансиране гражданите стават безотговорни. Той обясни,че най-добрата социална политика е да се открият нови работни места.

„ Всяко дете, независимо от раса, пол, трябва да посещава детско заведение.пари може да спечелим от много неща“,коментира д-р Владимир Пандев и допълни,че обучението в България е от четири годишна възраст и е безплатно.

Д-р Таковски  коментира, че не намира смисъл в намаляването на таксите. Кметът Румен Томов отговори,че за едни хора 10 лв.са малко, но за други са много и всеки родител може да прецени в какво друго да ги инвестира.

В крайна сметка след дебатите съветниците приеха предложението за намаляването на таксите в детските градини с 10 лв.

Свързани новини

Ето какво време ни носи Баба Марта

vesito

Борисов прати здравния министър в оставка и шефа на “Пирогов” в Разлог заради Каролев

vesito

18-годишният Костадин Чучулайн от Банско е приет в три престижни университета в Европа и САЩ, но избира този в Оксфорд

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.