/Видео/ Реши се: Таксите в детските градини падат с 10лв., махнаха изискването за медицински документ – болничен лист

С 21 гласа “за” общинските съветници приеха предложението на кмета Румен Томов за намаляване на таксите в детските градини в Благоевград с 10 лева. Така на практика вместо 40 лева месечно родителите на малчуганите ще плащат по 30 лева.

Против предложението гласуваха шестима съветници, 12 се въздържаха. Прието беше и да отпадне изискването, свързано с болничния лист, който родителите на болните деца трябваше да представят в детското заведение.

Съветникът И.Узунов даде пример,че в община Гърмен таксите са премахнати изцяло и обясни,че тези средства от 10 лв. могат да бъдат насочени за различни центрове,като рисуване,танци.

Общинският съветник Иван Ризов предложи таксите в детските градини да отпаднат напълно, но предложението му не се прие като само двама съветници го подкрепиха.

Калоян Ханджийски коментира, че не е добре да се правят подаръци и когато няма собствено финансиране гражданите стават безотговорни. Той обясни,че най-добрата социална политика е да се открият нови работни места.

„ Всяко дете, независимо от раса, пол, трябва да посещава детско заведение.пари може да спечелим от много неща“,коментира д-р Владимир Пандев и допълни,че обучението в България е от четири годишна възраст и е безплатно.

Д-р Таковски  коментира, че не намира смисъл в намаляването на таксите. Кметът Румен Томов отговори,че за едни хора 10 лв.са малко, но за други са много и всеки родител може да прецени в какво друго да ги инвестира.

В крайна сметка след дебатите съветниците приеха предложението за намаляването на таксите в детските градини с 10 лв.

Свързани новини

/Видео/ Очаквано! Стотици хора подкрепиха кмета Румен Томов. Над 300 жители на община Благоевград застанаха зад него

vyara

Силен отчет повиши доверието към председателя на ОбС Андон Тодоров

vesito

Председателят на ОбС Андон Тодоров и общинари почетоха Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.