/Видео/ Премиерът Бойко Борисов инспектира завод за роботи в Пловдив

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция във фирмата за роботика „Милара” в Пловдив, като с него са вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Впечатление правеше, че с Борисов са градския лидер на ГЕРБ и бивш кмет Иван Тотев, както и кметът на район „Западен“ Димитър Колев – други представители на местната власт под тепетата нямаше.

„Ето с тези машинки тестват ваксините за ковид. Те са за канадска компания“, каза директорът на прдприятието. Той съобщи, че над 250 души работят в завода, като повече от половината са инженери.

„Радваме се, че сте избрали да инвестирате тук и носите ноухауто на западната икономика“, каза Борисов и се поинтересува за заплатите, които се оказа много над средното за страната. Имаме и много наши технологии, като една от тях я внедрихме в Германия и сега всяка седмица им изнасяме десетки машини.

„Участваме в 7 ваксини срещу коронавирус. Опитваме се да не създаваме паника, но от другата страна на везната са лекарите. Няма КПП-та. Икономиката цялата работи, нищо не се е променило. Над 100 млн. лв. допълнително са отишли само за здравеопазване този месец. И това при 10% данък“, каза Борисов

Източник: Трафик нюз

Свързани новини

„Имам недовършена работа“. ДаБГ преизбра Христо Иванов за свой лидер

Regiona

Преговорите за кабинет: Северна Македония и Русия предизвикаха спорове, но се стигна до съгласие

Regiona

Огромна трагедия! Баща и 13-годишният му син се удавиха в река

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.