/Видео/По предложение на Исмет Узунов ОбС не прие дарение от мюсюлманска общност „Ахмадии“, искали да се легализират на територията на община Благоевград

С 23 гласа “против“,7 „за“ и 5 „въздържал се“ ОбС Благоевград не прие предложение за приемане на дарение от мюсюлманска общност „Ахмадии“. Дарението го правят чрез Humanity Furst, близка до тях хуманитарна организация.

Съветникът от ДПС Исмет Узунов изтъкна, че дарението не трябва да се приема, тази фондация е дарила над 20 000 лв.и по този начин искат да се легализират на територията на община Благоевград.

От фирмата работят предимно с роми и социално слаби хора. Фондацията е направила много дарения в страната , но с определена цел“, обясни Исмет Узунов.

Предложението му беше подкрепено и от други съветници, които изказаха мнение,че трябва да се върне дарението. „ Всички такива организации правят първоначално дарение и после ги легитимираме“, обясниха те.

Мюсюлманската общност дарила първо 500 лв. след това 10 000 евро, които стоели по сметката на общината. Общинските съветници в Благоевград обаче не приеха дарението.

Мюсюлманска общност „Ахмадии“ реално е ислямска секта. През 2007 година са искали да се регистрират като религиозно движение и тогава Софийския градски съд им отказва. След това в България регистрират сдружение с нестопанска цел, но прокуратурата го оспорва и съдът ги заличава. Те осъждат България в Страсбург за нарушени права и сега са регистрирани като Мюсюлманска общност „Ахмадии“ с център Сандански“, обясни пред ИА“Региона“ Исмет Узунов.

 

 

Свързани новини

Благоевградският талант А. Тодоров се завърна с бронзов медал от международна олимпиада по информатика в Индонезия

vesito

Кампания „Безлихвено плащане“ по случай наближаващите коледно-новогодишни празници

vesito

Благоевградчанката Алекс Петканова ще участва в новия сезон на “Гласът на България“

vesito

1 коментар

Срам 31.07.2020 18:54 at 18:54

Мюфтийството чрез ДПС и ГЕРБ управляват община Благоевград! Пари, дарени за така нужния респиратор, са отказани, защото от главното мюфтийство се страхуват от разваляне на монопола им над мюсюлманите и тяхната религия

4

1
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.