/Видео/ Потомци от рода на Стойне Кацарски от Марулево се събраха на родова среща

Над 50 потомци от рода на Стойне Кацарски от благоевградското село Марулево
се събраха на първата си родова среща. Силно, със здрави корени, с многоцветна и плодородна корона е родословното дърво на семейство Кацарски.

В родовата среша се включиха председателят на КТ „Подкрепа“ Димитър Марчев и съпругата му Нели, преподавателите Надя и Георги Нешеви , Евелина, Дейвид и мн.други.

Убедени, че семейството и родът са най-важни в живота на всеки, с организацията на срещата се заловиха двама от най-младите потомци на Кацарски.

„Човек без родова памет е като дърво без корени, което бързо изсъхва. За нас, по-младите, е важно да знаем откъде сме тръгнали, за да стигнем по-далеч. Наш дълг е да познаваме миналото си, да тачим предците“ – споделиха организаторите на родовата среща.

Наздравиците и хората продължиха до късно през нощта в известната благоевградска механа.

 

Свързани новини

Заграждат Гоце Делчев в понеделник и петък

desi

Депутатът Даниела Савеклиева дари хранителни продукти и предпазни маски

vesito

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Област Благоевград, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение България, за периода 20.07-24.07.2020 г.

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.