/Видео/ Пациент с инсулт! Баба Иванка с успешна операция в условия на пандемия

Иванка е от групата на възрастните хора с придружаващи заболявания, които са най-рискови за заболяване с коронавирус. Преди дни в условията на пандемия, тя е оперирана от инсулт и вече е на крака, става ясно в репортажа на Канал 3.
Хората със сърдечно-съдови проблеми попадат в най-рисковите групи при заразяване с коронавирус, като, особено за най-възрастните сред тях, се препоръчва изолация. Те обаче са и тези, които продължават да постъпват в болниците за спешни операции.
От болницата, в която лекуват Иванка, разказват, че операциите на хора със съдови проблеми не спират, въпреки коронавируса и въпреки, че те са сред най-рисковите пред новата заплаха.
Въпреки, че болницата е с профил сърдечно-съдови заболявания, тя е в готовност да поеме и случаи на заразени с COVID-19, съобщи проф. Лъчезар Гроздински, заместник-медицински директор на „Аджъбадем Сити Клиник“.
На най-възрастните с придружаващи заболявания се препоръчва редовно да са в контакт с лекуващия си лекар. И въпреки, че пълното обездвижване не е полезно за тях, заради заразата е по-добре трайно да останат вкъщи.
Още – в репортажа на Канал 3:

 

Свързани новини

ГЕРБ събра 120 подписа за внасяне на проекта за ВНС

vesito

Жена, болна от епилепсия, стана майка за втори път

vyara

СЗО категорична за единственото ефективно лекарство при коронавирус

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.