/Видео/ Пациент с инсулт! Баба Иванка с успешна операция в условия на пандемия

Иванка е от групата на възрастните хора с придружаващи заболявания, които са най-рискови за заболяване с коронавирус. Преди дни в условията на пандемия, тя е оперирана от инсулт и вече е на крака, става ясно в репортажа на Канал 3.
Хората със сърдечно-съдови проблеми попадат в най-рисковите групи при заразяване с коронавирус, като, особено за най-възрастните сред тях, се препоръчва изолация. Те обаче са и тези, които продължават да постъпват в болниците за спешни операции.
От болницата, в която лекуват Иванка, разказват, че операциите на хора със съдови проблеми не спират, въпреки коронавируса и въпреки, че те са сред най-рисковите пред новата заплаха.
Въпреки, че болницата е с профил сърдечно-съдови заболявания, тя е в готовност да поеме и случаи на заразени с COVID-19, съобщи проф. Лъчезар Гроздински, заместник-медицински директор на „Аджъбадем Сити Клиник“.
На най-възрастните с придружаващи заболявания се препоръчва редовно да са в контакт с лекуващия си лекар. И въпреки, че пълното обездвижване не е полезно за тях, заради заразата е по-добре трайно да останат вкъщи.
Още – в репортажа на Канал 3:

 

Свързани новини

Издирва се! Виждали ли сте този мъж?

vesito

Засилени проверки на входовете и изходите на градовете

desi

/Видео/ Бандити заплашиха с ножове  две касиерки и избягаха с около 5000 лева

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.