/Видео/ От днес! Нова декларация за преминаваме през КПП на областните градове

От днес – преминаваме контролно-пропускателните пунктове на областните градове с нова декларация. МВР промениха бланката във вторник, а целта е да се подобри контролът и да се предотвратят злоупотреби.

Промяната касае работещите на различно място от местожителството си българи.

В декларацията отпада заверката от работодател. Пътуващите по работа обаче ще трябва да вземат със себе си служебна бележка от ръководството. Друга възможност е да представят служебна карта или пропуск.

Ако причината за пътуването е друг неотложен ангажимент, униформените ще ни поискат лична карта и тази декларация. Тя ще остава в проверяващите. Така при всяко преминаване на пункт на областен град пътуващият ще трябва да представя ново копие на декларацията. Бланката за нея е публикувана на сайта на МВР,пише канал3.

КПП-тата бяха изградени в края на миналата седмица след заповед на здравния министър Кирил Ананиев като мярка срещу разпространението на коронавируса.

 

Свързани новини

Франция обяви извънредно положение, коронавирусът се завръща с нова сила

bilyana

Изследване показва, че 21% от домакинствата по света ще похарчат повече пари за Коледа

Regiona

ЧЕЗ Разпределение повишава сигурността на електрозахранването на 10 000 потребители в Югозападна България

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.