/Видео/ ОбС Благоевград упълномощи кмета да участва в заседанието на Асоциацията на ВиК

Единодушно с 34 гласа „за“ ОбС Благоевград упълномощи кмета да участва в заседанието на Асоциацията на ВиК, което ще се състои утре. Това стана днес на извънредна сесия, свикана по настояване на 21 общински съветници.

В началото на заседанието управителят на ВиК инж. Росица Димитрова благодари на съветниците за присъствието им в залата, тъй като въпросът за инвестиционната програма на Асоциацията на ВиК, касаеща над 800 000 лева е от изключителна важност за града.

„Благодаря за проявеното отговорно поведение. Със сигурност съм засегнала някои от вас, впредвид ситуацията, която се случи в петък, но тук е моментът да се извиня. Много важно е да разберете, че мрежата в град Благоевград е амортизирана. Инвестиционната програма предложена за 2020г. е съгласувна с общинска администрация Благоевград. Съобразихме се с абсолютно всички предложения, дадени в администрацията. Инвестиционната програма е предадена и мисля, че всички сте запознали. Инвестициите, които са заложени за 2020г. са на стойност над 800 хил. лв.“ , каза инж. Димитрова.

Тя обясни,че е включена в инвестиционната програма и улица „ Мелник“, която от няколко години стояла под въпрос. Тя ще бъде реконструирана, включва се подмяна и на водопровод и канал.

Преди няколко дни приключил и монтажът на втория регулатор за ж.к. „Ален мак“.

По време на заседанието възникнаха дебати между управителят на ВиК Росица Димитрова и съветничка от БСП, която постави въпрос, свързан с водоснабдяването на селата Бучино и Мощанец.

Инж.Росица Димитрова обясни, че проблемите с водата в селата не са от вчера и по този въпрос няколко пъти са правен срещи с общинското ръководство. Тя обясни още,че ВиК полага максимално усилие да подава вода в селата, но когато се поливат тревни площи няма как водата да стигне.

От администрацията направиха предложение за изграждането на кладенци на което Димитрова отговори, че подобно нещо няма да реши проблема.

Председателят на ОбС – Благоевград А. Тодоров свика в петък 10-и юли извънредна сесия на местния парламент. В първа точка в дневния ред е включено разглеждане на предложение за предсрочно прекратяване правомощията на председатреля на Общински съвет Благоевград и избор на председател, а във втора отчет за дейността на Общински съвет Благоевград за периода 01.01.2020 година до 30.06.2020 година.

В трета точка е залегнало предложение относно предстоящо извънредно заседаниена Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от “Водоснабдяване и канализация” ЕООД.

Свързани новини

Джип и такси се сблъскаха в центъра на Благоевград

vesito

Режим на водата в благоевградския квартал „Ален Мак“ до петък

bilyana

Магазин в Банско затвори за англичани

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.