/Видео/ Над 15 лица са задържани при днешната акция в Благоевград

Над 15 лица в Благоевград са задържани и се работи с тях.Това каза Иван Гешев след днешната акция за битовата престъпност в Благоевград и околните села, и общини.

,,Благоевград и околните населени места нямат сериозни проблеми с битовата пресъпност на фона, на доста други градове и общини‘‘, каза Гешев.

,,Акцията все още продължава, а засилено полицейско присъствие от страна на полицейските части и жандармерията има на територията на целия град.

Сигурен съм, че до следващата година, битовата престъпност ще е спаднала.

Tова ще бъде възможно с много работа и координация с местната власт“, каза Иван Гешев.

„Документът за криминална регистрация на Васил Божков е оригинален и е отпреди 1989 година.  Това е бланка за кримирегистрация, лицето е осъдено два пъти и след това си е прибрало в касата оригинален документ като артефакт. То си е помислило, че е по-силно от държавата и си е оставило трофей”, коментира Гешев.

Той допълни, че документите за екстрадиция на бизнесмена вече са в Обединените арабски емирства и оттук нататък всичко е в ръцете на местните власти.

Главният прокурор заяви, че проверката на приватизационния процес ще започне с най-големите сделки и какви пари са влязли в държавата активи. „Ще започнем от най-големите активи и следващите. Ще се върви на етапи – по 10-20 фирми. След като са проверени от ДАНС и има събрана информация от Сметната палата, Министерството на икономиката и Министерството на финансите, тя ще бъде подавана в прокуратурата и ще бъде оповестена публично”, каза Иван Гешев.

Свързани новини

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград за периода 27.07-31.07.2020 г.

bilyana

Катастрофа на кръстовището между ул. “Иван Михайлов“ и “Славянска“ в Благоевград, младеж пострада

vesito

Първи случай на поставен под карантина в Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.