/Видео/ Мая Манолова след среща с председателя на ОбС Андон Тодоров: Амбицията Благоевград да се превърне в зелен град е реално изпълнима

„Партия на Зелените” и Андон Тодоров са наш естествен партньор на Изправи се. БГ, защото като гражданска платформа ние стоим зад зелените каузи. Това заяви Мая Манолова на брифинг в Благоевград. Преди това тя беше на работна среща в кабинета на председателя на Общински съвет-Благоевград Андон Тодоров.

Манолова обясни, че са получени множество сигнали за застрояването на парк „Бачиново“ и парк „Ловен дом“. Хората се притеснявали, че ще бъдат унищожени кортовете и зелените площи.

Манолова е проучила,че това са частни терени, но в крайна сметка в ръцете на общината е да запази зеления облик на този знаков за град Благоевград парк, каза Манолова.

Според думите и амбицията Благоевград да се превърне в зелен град е реално изпълнима.

Манолова вече е внесла сигналите получени в Изправи се. БГ при председателя на Общински съвет Андон Тодоров и е получила уверението ,че ще бъдат проверени. Тя изтъкна, че вече има примери в България, дори при частни интереси, когато общината се намеси, не се случва застрояване.

„ Аз се надявам, че нашето сътрудничество с „Партия на Зелените” и Андон Тодоров ще продължат, тъй като имаме сходни виждания и амбиции да опазим градовете на България зелени и природата жива.

След срещата с председателя на Общински съвет Андон Тодоров и  Манолова имаха срещи с представители на Американски университет, с бизнеса и граждани. Двамата дълго поговориха и с д-р Вангел Арабаджиев.

Срещнаха се и  с бизнесмена Евгени Смиленски- от Ей СИ ЕС ЕООД като фирмата е за изработка на дограма.Манолова попита бизнесмена дали получи някаква подкрепа по време на пандемията. Смиленски отговори,че изобщо не е получил никакви средства.

„Така са направени условията, че не може да се вземе нищо. Не срещаме никаква подкрепа от властта. Не се и  надяваме, всичко отива  при 10 фирми, големи, и  аз не се надявам на никаква подкрепа. Имам си работа и си действам. На малките фирми няма да дадат никакви средства“, коментира Евгени Смиленски.

 

 

 

Свързани новини

Тъжна вест! Почина уважавана преподавателка от Математическата гимназия в Благоевград

vesito

Сигнал за вносни пъпеши от Германия, заразени със Salmonella, изправи „на нокти“ майки на малки деца в Благоевград

vesito

27-годишна шофьорка се заби в „Ман“ на Е-79 между Кресна и Симитли

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.