/Видео/ Костадин Паскалев: Много отдавна в България общественият интерес е забравен, а само интересите на личности са важни

„Ситуацията с язовирите показва, че у нас липсва държава. Както вървят нещата скоро ще имаме прокурор за боклуците, за приватизацията, за битовата престъпност – прокурор за всичко. В момента най-активната страна в нашата държава е прокуратурата за разлика от министрите, които носят персонална отговорност какво се случва в отделните сектори“.
Това каза в „Тази сутрин“ бившият регионален министър Костадин Паскалев. По думите му у нас има започнати инвестиционни проекти, които обаче не се завършват. Той даде пример с язовир „Раянци“ край Кюстендил, където са инвестирани много средства за изграждането му. През 2005 г. обаче е взето решение инвестициите да бъдат прекратени.

Паскалев каза още, че всички язовир са изградени през годините на социализма, а в другите периоди няма такова мощно строителство.
„Когато има инвестиционен процес, има комисионни. Това за съжаление е истината в България. Във ВиК сектора не се реализират нещата, които са необходими, а онези, които са капиталоемки. Много отдавна в България общественият интерес е забравен, а само интересите на личности са важни“, каза още Паскалев.

„Къде е спал финансовият министър и не е видял какво се случва в тази сфера досега? Първото нещо, което трябва да направи премиерът, е да поиска оставката му. Ако не го направи, би трябвало премиерът да поиска от прокуратурата да направи проверка на дейността на МС. Очевидно е, че и премиерът има отговорности в тази сфера“, на мнение е Костадин Паскалев.

„На голяма част от министрите и зам.-министрите в момента работата им е да стоят до Бойко Борисов, да са приближени до него и да се чувстват гарантирани, че няма да им се случи това, които се случи на Нено Димов. Той е виновен и отговорен, но какво прави в момента в ареста. Държавата търси отговорни, прехвърляне на отговорност и никакъв опит на решаване на проблеми“, каза още бившият регионален министър.

 

Свързани новини

Готов да помага! Съветникът Христо Ковачки с важно решение за временна болница при нужда

vesito

Пиян до козирката с 4,62 промила открадна „Фолксваген Транспортер“ и падна в канавка

vesito

Възпитаничка на Езикова гимназия Благоевград с първа премиера

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.