/Видео/ Кметът Румен Томов с шокиращи разкрития за извършвани плащания за едни и същи дейности от две общински фирми
По 50 600 лв. са плащани на хора от екипа „Камбитов” през „Благоевград инвест”, разкри градоначалникът

Кметът на Благоевград Румен Томов разкри шокиращи факти за извършвани плащания за едни и същи дейности, свързани с „Франкофоли“, от двете общински дружества „Благоевград инвест 2016” ЕООД и „Благоевград фест“.Сумите са доста високи и са изплащани от екипа“Камбитов“ на определени фирми за еднакви дейности, свързани със строителство, изграждане и осветление на сцените за фестивала“Франкофоли“.

Кметът Томов обясни,че е установено,че със създаването на „Благоевград инвест” също, както „Благоевград фест”, е заобикалян Закона за обществените поръчки. За едни и същи дейности по озвучаване, строителство на сцени и професионално осветление са изплащани големи суми. За 2017 г. на „Благоевград инвест” за тези дейности за провеждане на фестивала „Франкофоли” са дадени 214 000 лева от общинската хазна, през 2018 г. сумата е била 102 000 лева, а миналата година са изплатени за същото 144 000 лева.

Проверяващите са се натъкнали и на твърде любопитен списък с платени възнаграждения на висши служители от екипа „Камбитов” в размер на 50 600 лева на човек, плащани с граждански договори през „Благоевград инвест”.

На пресконференцията днес Румен Томов и заместниците му направиха отчет за свършеното през първите 3 месеца от мандата си.

Румен Томов изясни подробности около реализирани предизборни обещания.Намалени са таксите в детските градини с 10 лв.,ще се стимулират родители за трето дете като сумата за трето дете за висшисти ще бъде 2000 лв.В момента текат процедури за проектиране на парк“Македония“. Ще има и 5% съкращения в общинската администрация.

Освен знания и умения служителите в община Благоевград трябва да са коректни. Наскоро изтече информация пет минути след среща в общината“,коментира Томов и даде пример,че вече е прекратен договор с юрист, който работил против него и общината.

Зам.кметът Ясен Попвасилев обясни,че задълженията на общината към момента са 13 млн. лв.,като 7,5 млн.лв. е заемът към банка за финансиране на европейски проекти.

Зам.кметът Василиса Павлова обясни,че има вече утвърден културен календар с 29 събития.

 

 

Свързани новини

Роднина на починалите от КОВИД-19 майка и дъщеря в Благоевград обвини лекарите в безхаберие

desi

/Видео/ Транспортираха двама от пострадалите при срутването в Спешното в Благоевград

vesito

Общинският съветник д-р Теодор Велчев с трогателен пост във фейсбук

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.