/Видео/ Започна изплащането на пенсиите. Бай Иван споделя: С добавката от 50 лв. ще си купя сирене и маслини

Еднократна допълнителна сума от 50 лева към пенсиите и за септември получиха пенсионерите в Благоевград. Рано сутринта днес те се наредиха на опашка пред пощенския клон на бул.“Св.св.Кирил и Методии“. Всички бяха с предпазни маски и спазваха дистанция, мъж от охраната пускаше по един човек в пощата.

На излизане, повечето от възрастните хора споделиха,че с добавката от 50 лв. ще си купят храна.

„ Тия допълнителни пари добре ще ми дойдат.Сега отивам в магазина и с тях ще си купя сирене и маслини, даже ще ми останат и за турско кафенце, но ще гледам къде го дават на промоция и там ще отида“, коментира бай Иван от Благоевград.

Възрастно семейство от града също сподели,че с добавените пари ще си купи храна.

Добавката се изплаща към пенсията или сбора от пенсиите заедно с другите добавки и компенсации към тях, а също така и над размера, ограничен до максималния размер на получаваните една или повече пенсии, съобщиха от НОИ.

Допълнителна сума в същия размер получиха всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии, и за миналия месец август. За изплащането на тези добавки правителството отпусна допълнителни 106 043 350 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване.

Редовното изплащане на пенсиите и допълнителните суми ще приключи на 21 септември (понеделник).

 

 

 

Свързани новини

Учителка от Благоевград, преподаваща физика и химия на български, английски и френски, грабна престижна национална награда

vesito

116 нови болни в Благоевград, 3280 случая на коронавирус в страната, 156 са починалите

vesito

На „Кулата” няма задръстване от леки автомобили

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.