/Видео/ Д-р Гергана Николова: Детското здравеопазване е тотално недофинансирано

Д-р Гергана Николова коментира и новия рамков договор в здравеопазването.

„Голяма част от делегатите на извънредния събор гласуваха да бъдат дадени права за подписването на рамковия договор. Това означава, че представителите на съсловието намират позитиви и затова са гласували по този начин”. Това заяви в студиото на „Събуди се” д-р Гергана Николова, член на УС на Българския лекарски съюз.

„Постигнахме отпадането и излизането извън регулативния стандарт, извън тези рамки, в които сме вкарани, като направления и пари за изследвания. До тази година имахме право на определен брой пари и изследвания. Без значение дали пациентът е дошъл за профилактичен преглед, той не може да бъде осъществен, когато няма ресурс. Оттук нататък с този рамков договор изследванията, които се полагат за профилактика, ще бъдат извън лимит”, посочи д-р Николова.

Гергана Николова коментира и предложението родителите да плащат такса от 1 лв. за преглед на децата,пише нова. „Това стои на дневен ред и ще продължава да стои. Детското здравеопазване е тотално недофинансирано. Тази такса ще реши много проблеми, защото повечето лекари, които преглеждат деца закриват практиките си. Те не могат да ги поддържат, не издържат финансово”, заключи тя.

The post /Видео/ Д-р Гергана Николова: Детското здравеопазване е тотално недофинансирано appeared first on Новини от България.

Свързани новини

Ваканцията може да продължи до Великден

desi

Няма да затягат противоепидемичните мерки у нас, за сега

bilyana

Гърция отваря за свободно движение от утре само граничните пунктове с България

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.