/Видео/ Говори евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков: България и парите от европейския бюджет, какво ще получим?

Фондове ще има. Имаше слух, че няма да има европейско финансиране след 2021 година. Това не е така, а в случая с България не просто запазваме финансирането си, а и го увеличаваме. Това заяви в студиото на “Още от деня” евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков в коментара си европейския бюджет и средствата, на които може да разчита страната ни.

“Наред с това се определя бюджета на еврофондовете за сближаване и много важно – определят се и правилата, по които ще бъдат разпределени между държавите, регионите, между отделните бенефициенти. Разбира се, определят се и правилата, по които фондовете ще бъдат спирани”, обясни той.

Вчера е постигнато споразумение за общия регламент, който включва “всички детайли за това на какви изисквания трябва да отговарят държавите членки, за да получат достъп, за какви условия трябва да са подговени отделните бенефициенти – от малки и средни предприятия до кметовете и общините”, продължи Новаков и добави:

“Най-важното е – обещахме да сме готови навреме и го изпълнихме, така че на 1 януари това финансиране да е достъпно за хората. За всеки случай, сложихме една предпазна клауза – ако се забавят в превеждането на регламента, ако се забавят с публикуването му в официалния вестник на ЕС, той влиза в сила със задна дата от 1 януари 2021 година и така парите да са на разположение на държавите.”

Какво още обясни евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ за европейския бюджет и средствата, които ще получи страната ни, вижте във видеото.

 

 

 

 

 

 

 

Свързани новини

Извънредно! Благоевград остава без кмет! ВАС взе главата на Румен Томов

vesito

Китай спира да строи нови въглищни електроцентрали в чужбина

Regiona

Хванаха голямо количество хероин

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.