/Видео/ Андон Тодоров: Не искам да взимам страна в спора между кмета и областния управител

Тази ежба между кмета Румен Томов и областния управител Бисер Михайлов трябва да спре. От това страдат жителите на община Благоевград.Това заяви по време на пресконференция днес председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров по повод върнати решения и напрежението между отделните институции. Едно отвърнатите решения касае и структурата на общината в Благоевград като решението в спора трябва да вземе съда.

Той обясни,че не иска да взима страна в спора и да застава между кмета и областния управител. Освен това преди време не са връщани решения, въпреки че е имало нарушения в правилника и даде примери.

Очакват се нови избори.Възможно е един от аргументите за връщането на структурата да е освободените служители от общината да се върнат отново на работа“, предположи председателят на ОбС и допълни,че структурата в кметската администрация е била така, както е било в предишното ръководство.

Андон Тодоров обясни,че с връщането на решения се спъва работата на общината.

Който и да е кмет в тази ситуация, работата му ще бъде трудна.Месец и половина нямаше Общински съвет, нямаше одобрена структура. За мен трябва време….е не 4 години“,коментира той.

На въпрос на журналист дали ако има избори в Благоевград той ще се кандидатира отново,тъй като в изборната кампания през октомври е постигнал много добър резултат. Андон Тодоров отговори с ирония,че това може да стане при положение,че двете големи партии ГЕРБ и БСП го издигнат за кандидат.

Аз моята цел съм постигнал.Сега съм тук,за да работя за жителите на община Благоевград и го правя със желание. За мен е важно работата да е прозрачна и всички хора да са запознати със важните решения на Общински съвет“, коментира Андон Тодоров.

Свързани новини

Внимание, шофьори! Специализирана полицейска операция в Благоевград

vyara

Трудова злополука: Работник пострада при свличане на скална маса в тунел „Железница“ на АМ „Струма“

vesito

Има ли достатъчно маски в аптеките в Благоевград?

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.