/Видео/ Андон Тодоров коментира пред ТВ “Дартс“ дали ще се кандидатира за кмет и още важни теми за предстоящата битка

Няма да допусна да излезе кандидат за кмет на Благоевград, който е обвързан с предишния модел на управление и по някакъв начин иска да влезне през задния вход на общината, да се излъжат хората чрез поставени лица. Това заяви председателят на ОбС Андон Тодоров в предаването „Полюси“ на телевизия “Дартс“.

Той обясни, че ако се случи подобно нещо ще бъде провокиран да обясня на хората какво може да се случи и се надява да го разберат, тъй като хората в града познават много добре политическата обстановка.

Основната тема на разговор в предаването беше свързана със работата на Общинския съвет и важните събития, които предстоят в града. Общината вече има временно изпълняващ длъжността кмет и това ще бъде до провеждането на нови избори.

Смятам, че работата сме я свършили и сме спазили закона, жителите на община Благоевград може да са спокойни, техните преписки и други документи, които се подават до кмета ще бъдат разписвани и няма да се бавят“, коментира Андон Тодоров.

Относно жалбата до съда на бившия кмет, той обясни, че не може да коментира нищо, тъй като компетентен е съдът.

„По изборния кодекс изборите се падат след 60 дни, считано от днес. Даже условно споделих, че на 28 юли ще бъдат изборите, ако извънредното положение бъде свалено и ако няма процедурни схватки, които може да приложи президентът. Едва ли някои има нужда да се бавим, защото това е във вреда на жителите на общината. При частичните избори условията за провеждането са много по-облекчени“, каза Андон Тодоров.

На въпрос на водещия дали ще се кандидатира за кмет, той отговори така:

Такова решение не съм взел все още. По някакъв начин мога да кажа, че не отпада тази възможност, защото нищо не се знае….За сега съм председател на Общински съвет и си върша работата. Гледам всичко да е стриктно, да се спазва законът и да върви работата на Общински съвет. От него пък зависи животът на жителите на община Благоевград. Нека да наближи времето и да обявят официално самите избори. Ще огледаме другите кандидати, ще видим другите гледни точки“.

Тодоров обясни, че на последните избори е имало един фронт от недоволни от управлението на предишния кмет от ГЕРБ. „ Аз бях един от първите, които се противопоставиха на начина на работа на този кмет. През първия мандат се направиха много хубави неща и аз бях „за“ и подкрепях всичко което се случваше, защото виждах, че това беше добро за града. През втория мандат всички забелязаха, че нещо се случва и нещата не вървяха както трябва. Обществените поръчки бяха концентрирани в две-три фирми, което не остана незабелязано.

Аз минах в крайна опозиция и с факти и документи оборвах всяка една теза на предишното ръководство. До сега няма нещо, което са ме оборили, всичко което съм казал е така. И това се потвърждава във времето.

Тогава имаше вариант да няма балотаж и за това аз реших да участвам. Не съм очаквал такава голяма подкрепа от жителите на Благоевград. Явно са следели откъсо моята работа и моите изявления. Тогава направихме договорка, който и да стигне до балотажа да го подкрепим“, каза той.
Андон Тодоров коментира и сегашната дейност на Общинския съвет.

„Сега в ОбС има 14 представители на различни формации, шарен общински съвет. Важното е, че сега работи много добре, без да има натиск. Сега всеки има свободата и преценява сам как да гласува. Ако говорим са мнозинство, то то е плаващо, важното е да не се спъват решенията и жителите на общината да са доволни.

Аз съм от хората с твърда ръка и обичам дисциплината, да има ред и харесвам хора, които не са мудни, бавни, а тези, които са енергични и искат да работят“.

Вижте какво каза още председателят на ОбС Благоевград:

Свързани новини

Доказаха още един случай на короновирус в Благоевград

vesito

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград празнува 22 март – Световен ден на водата!

vesito

Влак уби мъж край Симитли

vesito

3 коментара

John Johnson 01.05.2020 12:27 at 12:27

Да се направи пълна проверка на всички пари, които са минали през ръцете на Р. Томов и неговият кабинет !
Задължително, защото лично ще им потърся сметка по надлежен ред ! На Общинският съвет също !

1

0
Отговори
Ivan Chinlakov 01.05.2020 12:30 at 12:30

Да се направи пълна проверка на всички пари, които са минали през ръцете на Р. Томов и неговият кабинет !
Задължително, защото лично ще им потърся сметка по надлежен ред ! На Общинският съвет също !

1

0
Отговори
Загрижен благоевградчанин 01.05.2020 21:50 at 21:50

Хайде, уважаеми журналисти – или „списвачи“ в случая – моля, научете се първо да пишете на български език, а чак след това създавайте и разпространявайте новините си, под каквато и да била форма, където и както намерите за добре (а дано, ама на дали).
P.S. ГОЛЯМА новина, дано и безплатно да е публикувана; съдраха го любимия ни град

0

1
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.