„Веселина“ изпрати абитуриентите си

С концерт под надслов „За приятелството“, предизвикателства и вълнуващи моменти ФГ „Веселина“ към Центъра за личност и творческо развитие на децата на Благоевград изпрати своите абитуриенти. Всяка година фолклорната група с ръководител Веселинка Боянова прави концерт, посветен на своите възпитаници, завършващи средното си образование. Тази година това са Стефан Стойков – дванадесетокласник от Националната хуманитарна гимназия, и Кристиян Гърчев – отличник на випуска на Математическа гимназия.

В препълнената зала на Регионален исторически музей – Благоевград младите инструменталисти и певци завладяха публиката със своите музикални изпълнения от най-новия си репертоар. По традиция на концерта бяха поканени и бивши възпитаници на фолклорната групата, които с удоволствие съпреживяха емоциите и отбелязаха празника на своите колеги.

Както винаги, събитието с водещ Стоян Веселински бе наситено с изненади и емоции. Никой от присъстващите не знаеше какво следва и какъв е сценарият. Изпълненията, включени в програмата, бяха определени от самите деца. Атрактивно бе началото на концерта, когато на сцената се появиха всички участници със специално изработени тениски, които бяха по дизайн на Никола Митев – бивш участник в групата.

Към абитуриентите, които от дълги години са част от групата и свирят на тамбура, бяха отправени и предизвикателства. И тъй като Стефан е бил танцьор в „Пиринче“, а Кристиян в „Пиринска китка“, двамата бяха предизвикани да се включат в танц и да поведат хорото.

В унисон с желанието на Стефан да учи „Кинезитерапия“, в залата бе вкарана специална кушетка, като той трябваше да направи „масаж на доброволец“. Кристиян пък имаше за задача да се справи със специално създадена за случая кръстословица и след правилното попълване на думите се получи „На Криско с любов“. Единственото предизвикателство, малко „поопънало се“ на досегашния знаменосец на ПМГ и носител на званието „Математик на випуска”, бе „Кубчето на Рубик“, донесено от майка му, което той трябваше да нареди за определено време.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Съби Дашев положи клетва като съветник в Общински съвет – Благоевград

vesito

838 кандидат-първокласници не достигат, за да се напълнят обявените 153.5 паралелки с 3377 места в Пиринско

vesito

На училище с маска, иначе местене!

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.