Великите сили с ключово решение

Държавите от G7 стартират ново световно инфраструктурно и инвестиционно партньорство, предназначено да укрепи световната икономика и веригите за доставки, заявиха от Белия дом.

„Президентът Байдън и други лидери на G7 официално стартират Глобално партньорство за инфраструктура и инвестиции, което ще реализира революционни проекти за запълване на инфраструктурните пропуски в развиващите се страни, укрепване на световната икономика и вериги за доставки и насърчаване на интересите на националната сигурност на САЩ“, пише в изявление на американската администрация.

Очаква се президентът Байдън и други лидери на общността на G7 да направят официално съобщение за стартирането на тази инициатива в най-близко бъдеще.

Според информацията на администрацията, САЩ в рамките на новия проект възнамеряват да отделят 200 милиарда долара за развитие на глобалната инфраструктура до 2027 г., а заедно с партньорите от Г-7 – 600 милиарда долара.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Срочните оценки да се оформят присъствено нареди министърът на образованието

Regiona

Коронавирусът: 22 новозаразени в Благоевградска област

vesito

Нови 3440 случая на коронавирус и 86 починали

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.