Василиса Павлова: Заради саботаж и гафове освободихме 5 души от направление „Култура“

Заради саботаж и поредица от гафове, насочени срещу авторитета на институцията и кмета на община Благоевград Румен Томов, са уволнени 5 души от направление „Култура“в общината. Това съобщи на пресконференция днес зам. кметът Василиса Павлова. С подробности тя съобщи какви нарушения са направили общинските служители, сред които и непредставяне на информация за събития, които се организират от общината.

„ Липсва прозрачност при наемане на фирми за определени събития. Суми се разминават със сумите за изплатени фактури. Имаше прикриване на изискана информация за фестивала „Франкофоли“. Създаде се конфузна ситуация с поздравителни картички“, обясни Павлова.
Сред допуснатите нарушения са изпращане на честитки за 3 март ден преди отбелязването на 147-годишнината от обесването на Васил Левски, както и покани за честване на националния празник, адресирани до лица, които вече не са фактори в управлението на Благоевград.

„ Фестивали в Благоевград ще има и джаз фестивал също. Обърнали сме се към специалисти фестивалите да се проведат на ниво“, каза Павлова, но не уточни в подробности кои са те.
Със заповеди за прекратяване на трудовите договори са Елена Николова и Яна Янакиева от длъжностите „Организатори на културни прояви и връзка с културните институции“, Павлин Стамболиев, организатор в Културно-информационния център, и Ивелина Демиревска, която била назначена в отдела като „Главен експерт европейски проекти и програми“.

Евгения Станинска на щат за юрисконсулт в направление „Култура“ също е със заповед за освобождаване на мястото заради наличие на отделна дирекция с аналогични отговорности.

Свързани новини

На 24 май Благоевград празнува два празника

vesito

1 юни е! Честит празник, деца! Вижте програмата в Благоевград…

vesito

Жители на Петрич сигнализират за опит за измама с името на ЧЕЗ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.