Вандалски прояви в Благоевград

Във вчерашния съботен ден Благоевград стана обект на две вандалски прояви. В следобедните часове на почивния ден, обновеният преди дни шадраван в Градска градина бе нарушен и замърсен. Вандалският акт най-вероятно е извършен от гости на сватба в хотел „Ален Мак“. В момента се преглеждат камерите в района и в най-кратки срокове извършителите ще бъдат установени. Днес служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ осъществиха спешен ремонт на съоръжението и дейността на фонтана вече е възстановена.
В късните часове вечерта в парк „Бачиново“ група младежи събориха стълб от уличната осветителна мрежа, в следствие на което осветителното тяло бе счупено.
Непосредствено след двете вандалски прояви и на двете засегнати места са пристигнали екипи от Звено „Инспекторат“ към Община Благоевград. В парк „Бачиново“ служителите са установили извършителите и е подаден сигнал в ОДМВР. На заловените на място вандали им е съставен акт като нанесените щети ще бъдат възстановени от извършителите.
Инспекторите, работещи към Общинското звено обаче са с ограничени правомощия по отношение на последващи действия след установяване на извършителите на подобни прояви.
В тази връзка Община Благоевград призовава ръководителите на ОД МВР да разпоредят прилагането на по-активни и по-твърди мерки спрямо вандалските актове, които изглежда зачестяват в града ни.

Свързани новини

Таванът на цените на руския петрол доведе до задръствания около Турция

Regiona

Кой се страхува от Джорджа Мелони

Regiona

Това се коментира! Езиковата гимназия в Благоевград щяла да се мести в сградата на 9-то ОУ
Шефът на РУО Ивайло Златанов: Това е тема от годни, няма да се мести гимназията

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.