Български лекар изпробва лекарство за подагра, за да спаси жена си от коронавирус

Все повече лекари по света изпробват различни методи, за да разберат дали не могат да повлияят на лечението на болни с коронавирус с помощта на наличните лекарствени средства. Един от медикаментите е „Колхицин“, който иначе се използва за лечението на подагра.

Противовъзпалителното лекарство „Колхицин“ ще бъде тествано за лечение на COVID-19 във Великобритания, съобщи Ройтерс. Това е поредният опит да се провери дали налични на пазара медикаменти могат да помогнат срещу коронавируса.

Изпитанията ще бъдат направени в рамките на проекта RECOVERY. Това е най-голямото клинично изпитание в света за лечения за пациенти, приети в болница с вируса. срещу подагра за лечение на

Оказва се, че и българските лекари са изпробвали този медикамент и очевидно действа. Един от тях е д-р Светлозар Сардовски.

Ето какво пише той във Фейсбук: „Две жени на една възраст 48год с КОВИД с ехография на бял дроб и сърце, извършени от мен: Първата е жена ми с Диагноза, поставена по клинични с-ми, без тестуване (бавна прогресия на болки по мускулите, фебрилитет, тежко главоболие и загуба на мирис по този ред).

Без антибиотик и без добавки, на 13 и 15 ден от началото и друга моя пациентка жена на мой приятел 20-и ден след началото на същите симптоми само с обща отпадналост вече, с ПСР положителен тест и 11 дни след 9 дни „лечение“ с азитромицин + десетина добавки (не от мен) и пак със същите белодробни промени.

Т.нар вирусна пневмония та и с „бонус“ възпаление на перикарда, обвивката на сърцето (перикардит), който е в обратно развитие след 1 седмица колхицин, при оплаквания от гръдна болка при вдишване, назначен по тел от мен с препоръка за спиране на антибиотиците и добавките с ефект по отношение стоп на диария и повръщане… Приложени са образите на бял дроб и сърце от ехографията= същата диагностична стойност като скенера.“

Източник: Блиц

Свързани новини

От последните минути! Наръгаха с нож мъж във влак, спешно е транспортиран в болница

bilyana

Четири институции проверяват данните на КПП-тата

desi

Разпространяват фалшиви съобщения за безплатна защитна екипировка covid-19. Министерство на здравеопазването призова да не се отварят файлове със съмнително съдържание

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.