Българската Коледа: Шанс за 11-годишния Илия от Благоевград

“ Българската Коледа “ занапред следва. Инициативата оказва помощ и на 11-годишния Илия от Благоевград. Момчето се нуждае от особено хормонално лекуване, с цел да пораства. Благодарение на помощта на “ Българската Коледа „, Илия пораства като щастливо и игриво дете.

“ Илийката към този момент е на 11 години и 9 месеца. Когато беше на 2 години и 4 месеца ни хоспитализираха в болничното заведение в Педиатрията в град София и там се откри, че детето страда от синдрома на Корнелия де Ланги и е налице също при него недостиг на растежен хормон „, споделя Янка Пандева, майка на Илия.

Заради болестта, Илия се нуждае от медикаментозна терапия с инжекции генотропин, които Здравната каса не покрива. Сумата е непостижима за фамилията, по тази причина се обръщат за помощ към Българската Коледа.

“ И от 2013 година до сегашния миг постоянно ни е оказвана такава помощ. Благодарение на това лекуване, което му прилагаме, детето порасна с 49 см и наддаде 40 кг, а без лечението надлежно Илия би бил жертван да остане невисок, т.е. развиването му, както душевен, по този начин и физически, да не бъде по този начин, както би трябвало „, изяснява майката.

Илия към този момент е изпратил писмото си до Дядо Коледа. Тази година написал цели три страници до белобрадия дъртак. Мечтае да стане служител на реда, по тази причина с изключение на здраве, за Коледа си поискал и тези неща:

“ Истински револвер с патрони и обувки, суитшър и пантофи „, пожелава си Коледа Илия.

“ Илия за мен е моята пътеводна светлина. Без него животът ми не знам по какъв начин би протекъл. Той в действителност е едно знамение, което се случи в моя живот, най-голямата ми наслада „, споделя Янка Пандева, майка на Илия.

Илия и неговата майка са признателни на хилядите хора с положителни сърца, които посредством Българската Коледа оказват помощ на тях и доста други деца да порастват щастливи и пълноценни.БНТ

Свързани новини

Съветникът д-р Теодор Велчев с Ковид-19

vesito

Зелените обещават да превърнат Германия в „социално-екологична“ икономика

Regiona

Кола пропадна в огромна дупка на ремонтиращ се път в Бургас

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.