България не е в списъка на неприятелските страни за Русия

България не попадна в списъка на неприятелските страни за Русия. В него влизат само САЩ и Чехия.. Това означава, че полетите до България няма да бъдат забранявани и руснаците ще бъдат пуснати да пътуват до страната ни през летния сезон, коментираха туроператори.

Руската авиокомпания S7 спря полетите до края на май до българското Черноморие. В следващите дни вероятно ще потвърди осъществяването им от юни натам, обясни Галин Георгиев, управител на туроператора „Солвекс“, който е представител на S7 за България.

Правителството на Русия публикува списъка с чуждите държави, които извършват недружелюбни действия срещу държавата. Документът е публикуван на портала за правна информация – rbc.ru, съобщиха руските медии.

Списъкът съдържа само две държави – САЩ и Чехия. Издаден е указ и на президента на Русия Владимир Путин.

Документът също така одобрява броя на лицата, които са на територията на Русия, и с които на дипломатическите мисии и консулските служби на тези държави е разрешено да сключват трудови договори, както и договори за осигуряване на служители (персонал), и други граждански правни договори, въз основа на които възникват трудови правоотношения с физически лица.

Чехия може да сключва трудови договори само с 19 лица в Русия, а САЩ – с никой. Документите са изпратени до посолството на САЩ в Русия и чешкото външно министерство.

сн: илюстративна

Свързани новини

По-малка ЦИК ще организира изборите

Regiona

Строг контрол на изходите на градовете

desi

Кабинетът определи ГКПП-та за „зелени коридори“

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.