Бракуваха стотици килограми непродадена продукция от пазара в Благоевград

Колко продукция се наложи да бракуват производителите и търговците в Благоевград?

Стотици килограми непродадена продукция в областния град – това е резултатът от затварянето на пазарите преди Великден. Местните производители останаха цяла седмица без възможност да предлагат плодовете и зеленчуците си, защото последният пазарен ден в града беше миналата сряда, а в традиционния – събота, тържището остана затворено.

Тържището вече работи, но производителите разказват, че им се е наложило да изхвърлят част от продукцията си. Някои от тях произвеждат по-ранна продукция, като именно нея не успели да продадат. Въпреки това отбелязват, че те не са големи производители и загубите, които търпят, ще бъдат по-малки.

„Хвърлям яйца всеки ден от началото на извънредното положение. Изкарвам 50 лв., а унищожавам продукция за 150 лв.“, споделя пред НОВА производител.

Представители на Община Благоевград обясняват, че движението на територията на пазара се осъществява еднопосочно. Хора без маски не се допускат около сергиите. От общината са готови да предоставят маски на хората, които идват на пазара без предпазни средства.

Според производителите правителството е допуснало грешка със затварянето на всички пазари в страната, защото струпвания на хора е имало само на тържищата в София. В провинцията всички мерки стриктно се спазвали.

Други продавачи смятат, че организацията на работния процес е била много добра и преди празниците. „Не виждам защо прекратиха работата ни, организацията е идеална. Условията в големите магазини са по-опасни“, смятат те.

Производителите са на мнение, че щом се спазват всички мерки за безопасност пазарите не трябва да бъдат затваряни.

 

Свързани новини

Банско грейна в пълния си блясък, Пирин е великолепен

vesito

Младоженци в Благоевград сключиха брак в условията на изолация от роднини и гости

vesito

Ученици се биха в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.