Браво! Обучават допълнително роми на български език в Югозапада

Читалищни дейци стартират допълнително обучение по български език на ромските деца от Кюстендил, пише „Монитор“. Инициативата за това е на Народно читалище ,,Васил Левски 1965“ – Кюстендил, което ще наеме двама квалифицирани педагози и един образователен медиатор.

„Специалистите ще преминат специално обучение за работа с експериментална методология за възприемане на българския език чрез майчиния на децата. Досега такъв подход не използван в цялата област Кюстендил и ние се явяваме като новатори“, съобщи председателят на читалището Петър Игов.

Допълнителното обучение ще обхване над 20 деца, като учениците ще са в начален и прогимназиален етап,. Те ще бъдат разделени на две групи според нивото на владеене и знанията им по български език.

„Вярваме, че преминалите обучението ще повишат качествените си показатели в училище. Отделно от това ще имат необходимите знания за успешно полагане на изпит за национално външно оценяване по български език и литература за IV и VII клас“, каза председателят на читалищното настоятелство Петър Игов.

 

The post Браво! Обучават допълнително роми на български език в Югозапада appeared first on Новини от Благоевград.

Свързани новини

Зам.-кметът Иван Гюров проведе среща с експерти от Община Разлог във връзка по оперативна програма “ Околна среда“

vesito

Лятна сватба в жълто в Благоевград! С букет слънчогледи Ваня Якимова се врече на вярност на любимия Невен

vesito

Внимание! Опасни участъци по ЛОТ-2 на АМ „Струма“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.