Браво! Момиченце продава хамстерите си в помощ на болно дете

9-годишната Ана Мария иска да помогне на 7-годишната Михаела

Дете обяви домашните си любимци за продажба, за да помогне на друго дете. 9-годишната Ана Мария от Димитровград реши по този начин да събере пари за лечението на момиче със злокачествено заболяване, чийто единствен шанс е скъпа терапия.

„На първия ми учебен ден ми ги подариха и обичам да си играя много с тях”, споделя Ана  Мария Николова.

И въпреки че трудно се разделя с тях,  тя решава, че има и по-важни неща от играта с домашните любимци, след като разбира за кампанията за събиране на средства за 7-годишната Михаела,пише нова. „Видях поста, че Михаела е болна и реших да ги продам и каквото взема от тях да го даря”, разказва ученичката.

„Каза „Мамо, аз нямам достатъчмно нови играчки запазени, които да пусна в базара за Миша и затова мисля, че мога да си продам хамстерите” и съответно се разплака, когато аз се съгласих”, каза майката на момиченцето Радомира Господинова.

Хамстерите Пипа и Пухи бързо намират нов осиновител. „Тя ги купи, обаче даде парите, прати ги и те си останаха за мене. А аз реших да ги дам на Михаела като оздравее, като излезе от болницата”, разказва още Ана  Мария.

А Михаела е изкарала в болницата повече от половината си живот. Когато е едва на годинка и 8 месеца се обездвижва. Оказва се злокачествено образувание между прешлените на гръбнака. Следват 4 операции, над 60 химиотерапии и 3-месечна протон терапия в Германия. „Започна да задава въпроси – защо другите деца са вкъщи, а аз съм в болница. Казва „Искаше ми се да се беше случвало това””, каза Пепа Ангелова, майка на 7-годишната Михаела.

След поредната терапия в Германия се оказва, че първоначалната диагноза Невробластом всъщност е Сарком на Юинг. След поредния рецидив, се оказва, че химиотерапията вече не действа. Затова лекарите решават да приложат нов вид имунотерапия, за която са нужни близо 400 000 евро. „За една майка е много трудно да показва кадри от най-тежките състояния на детето си. Винаги съм искал да го избягна, заради нея. Но сега просто нямаме избор. „Най-трудно е  когато всичко й е безразлично. Има такива моменти, когато тя дори не пита кога ще се приберем. Просто само си лежи”, разказва още Пепа Ангелова.

В кампанията в помощ на Михаела вече се включиха хиляди хора като Ана Мария, които искат да помогнат. А майката на 7-годишното момиченце иска само то да оздравее.

Свързани новини

От днес в Гърция: По-строги мерки срещу коронавируса
Маските задължителни на плажовете в Халкидики и Миконос

bilyana

По-висока минимална пенсия от догодина

vesito

Ето къде легализираха абортите…

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.