Борис Николов – лечителят от Петрич, който сподели с Тодор Живков тайната си рецепта, с която моторчето в гърдите да работи като швейцарския часовник

Лечителите и по-специално билкарите сред тях ревностно крият своите рецепти. Но не така е било, ако първият в републиката им поискал дадена тайна или древна рецепта. Преди 1989 г. да се откаже нещо на Тодор Живков или друг партиен първенец е било равносилно на еднопосочен билет за лагера в Белене.

В такова положение веднъж се оказал легендарният петрички лечител Борис Николов.

Петричани разказват, че лечителят им е завещал една от многобройните си рецепти, която навремето доверил само на Тодор Живков.

„Малко преди да се спомине бай Борето Николов ми каза що да сторя, ако искам моторчето в гърдите ми да работи като швейцарския часовник на Живков“, хвали се дядо Тодор Б., един от малцината останали живи набори на големия лечител. По думите му преди 1989 г. от рецептурата се е възползвал дори Тодор Живков, който запазил качеството си на живот (във всички аспекти) до дълбоки старини благодарение на тайната рецепта.

Лечителят Борис Николов умира на 23.07.2009 г. Роден е на 06.08.1922 г. в град Петрич. Като 16-17-годишен юноша боледува тежко от хемороиди и след това от остра дизентерия, вследствие на което отслабва бързо (за 15 дни) с 14 килограма и получава възпаление на всички стави на долните крайници. Поради лошото си здравословно състояние е принуден да прекъсне образованието си за една година. От народната лечителка баба Дивлевица, която също е от Македонския край, той научава за лековитата билка бабини зъби (Tribulus terrestris), известна още и като трибузан. С помощта на отвара от билката ученикът Борис Николов преодолява здравословните си проблеми.

През 1963 г. при бране на череши Борис Николов стъпва на клон, който се чупи, вследствие на което пада от дървото и натъртва целия си гръб. С течение на годините гърбът му започва да се схваща и получава болки по целия гръбначен стълб. Освен това страдал от исхемична болест на сърцето (ИБС), подуване на коленните и глезенните стави, изморявал се много бързо при изкачване на стълби и трябвало да си почива на всеки 10-15 стъпала, започнал много бързо да забравя – при сборуване на цифри след третата-четвъртата цифра сборът му се губел, не можел да си спомня имена и дати, явните признаци на болестта Алцхаймер били в ход. Бил само на 53 години, а чувствал, че му остава не повече от година-две живот. Тогава той си спомнил как се излекувал като ученик и започнал да пие чая от бабини зъби като хранителна добавка. Получил обилно уриниране, болките, които имал в сърдечната област, отзвучали, сърцето му започнало да пулсира ритмично и плавно. Отоците в коленните стави и глезените изчезнали. Почувствал се като обновен човек. Казал си, че ще живее поне още 20 години. По неговите думи „трудно е да се повярва, но човек може да го разбере само ако го е преживял”. Тогава той решава, че трябва да направи всичко възможно тази хранителна добавка да се ползва от колкото се може повече страдащи хора. Година по-късно – през 1976 г. той помага с тази билка на свой колега да се излекува от хемороиди. Полека-лека през следващите няколко години пак с помощта на бабините зъби Николов започва да помага на много хора да се излекуват от различни заболявания, като висок холестерол, хипертония, дископатии, спондилози, коксартрози, гонартрози, радикулити, шипове, аденом на простата жлеза, болни бъбреци, мастопатии при жените, акутни рани и др. Постепенно той става известен като лечител.

Борис Николов работи в Министерството на народната просвета до 01.01.1983 г., когато се пенсионира. През 1984 г. заедно с български лекари и учени провежда системни експерименти с хранителната добавка Б1 въз основа на бабините зъби върху зайци във вивариума на болница „Царица Йоана” (ИСУЛ) в София, а по-късно и върху пациенти. Винаги преди организирането на експерименти с хора Борис Николов проверява действието на съответната отвара или препарат върху себе си, за да се убеди, че няма никакви вредни странични ефекти. При проведените експерименти се установява силно повлияване на липидната обмяна при животните и хората и разграждане на натрупаните холестеринови плаки, образувани от кристализирането на нископлътния холестерол (лошия холестерол) в комбинация с калция по стените на кръвоносните съдове и по ставите. Стига се дотам, че през януари 1988 г. Борис Николов подава молба до Института за изобретения и рационализации за патентоване на лекарството, а по-късно с негово участие във Военномедицинска академия (ВМА) се организират още множество експерименти за изследване на влиянието на различни препарати, приготвени с Бабините зъби върху пациенти. Ефектът от проведеното лечение с тези препарати направо изумява три комисии във ВМА. Установява се, че с тези препарати се лекуват множество заболявания, като рак на дебелото черво, артериална хипертония, ниско кръвно налягане, пиелонефрит, хроничен хепатит, емфизем на белия дроб, тежки главоболия и разстройства на нервната система, синузит и хронична хрема, мастопатии, конюнктивити и възпаления на очите, ставни заболявания и др.

Лечителят Борис Николов приема у дома си множество пациенти. С течение на времето той е излекувал над 15 000 души от различни тежки заболявания. През 2007 г. е издадена книгата на лечителя Николов „Как да си направим сами отвара от БАБИНИ ЗЪБИ, растението убиец на холестериновите плаки”. В тази книга лечителят сам разкрива рецептата на чудодейната отвара, за да бъде докрай в помощ на хората. Самият той пише: „Давам рецептата с прошка към хората, че не мога да приема всички нуждаещи се.”. И така Борис Николов, който според лекарите и според своето усещане е бил пътник за оня свят на 52-53-годишна възраст, преживя един много активен и пълноценен живот до последния си ден. Умира на 87 години.

Рецептата

„Пет супени лъжици от билката бабини зъби се слагат в 1 литър вода и се варят точно един час. През това време течността намалява с около 300 грама. За това е необходимо след сваляне от котлона да се долее вода, така щото течността да стане отново литър. След това течността се оставя да кисне 24 часа , след което се прецежда внимателно, че да няма бодли.

Прием

Приемът се извърша по 3 супени лъжици три пъти на ден след хранене. Правилото е всеки следващ ден да се увеличава с по една лъжица на прием. Така на 5-ия ден се приемат по 7 супени лъжици сутрин, обед и вечер, т.е. общо 21. Разбира се, дежурният ни съвет е преди да се направи курс с билковата отвара да се посъветвате със своя лекар или фитотерапевт.

Свързани новини

Хороскопът за днес! Успешен ден за две зодии…

vesito

Кой има имен ден днес, 22 януари

vesito

6 приложения на аспирина, за които не знаете

Regiona

1 коментар

Юлиян Димитров 04.10.2023 10:12 at 10:12

Научете повече от блога на официалната страница на лечителя Борис Николов тук: https://boralin.bg/bg-news-details-70.html

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.