Борисов измисли казарма по желание

Всеки български гражданин до 40 г., по негово желание и при условие, че отговаря на изискванията на закона, може да служи във въоръжените сили за срок до 6 месеца. Това реши правителството днес с проект за промяна на Закона за резерва на въоръжените сили, който трябва да бъде одобрен и от парламента за да влезе в сила.

През тези до 6 месеца ще се преминава военна подготовка

и ще изпълнява задачи в състава на военни формирования от въоръжените сили като резервист.

“По този начин ще се постигне увеличаване на броя на българските граждани с военна подготовка, с което ще се подобри и окомплектоването на военните формирования с резервисти и със запасни”, пише в доклада на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Той обещава този закон за подпомагане на резерва на армията или “доброволна казарма” от години.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Доброволната казарма ще има трите етапа: начална военна подготовка, специална военна подготовка и изпълнение на задачи в състава на военни формирования. С това Каракачанов се надява да намали липсата на военни, която е около 6000 души, по неофициална информация.

 • политика
 • Бойко Борисов
 • депутати
 • Народно събрание

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Борис Джонсън влезе в хладилник, за да се скрие от журналист (Видео)

  Regiona

  Нинова прави Бузлуджа на паветата в София

  Regiona

  Живодар Терзиев: Бензиностанции ще затварят само при най-лошия сценарий

  Regiona

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.