Блокираха голямо село у нас, пламнало от коронавирус

Строги ограничителни и противоепидемични мерки се въвеждат в разградското село Ясеновец, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.
Решението е взето на извънредно заседание на щаба, а причината за мерките са увеличаване на броя на положителните проби с короновирус инфекция на жители на селото.
С цел ограничаване разпространението на вируса, както и недопускане пренасянето му в други населени места на областта ще бъде ограничено движението на хората от населеното място.
 На всички входове и изходи на селото ще има контролно-пропускателни пунктове, които ще проверяват целта на пътуването и ще пропускат само хора с уважителни причини. Заграждения ще бъдат поставени и на входовете и изходите на черните пътища на селото. Срокът на действие на мерките е 14-дневен, считано от утре, 16 май.
В зависимост от заболеваемостта в село Ясеновец срокът на мерките може да бъде удължен, посочват от щаба.

Свързани новини

Нови мерки! Без нощен живот в най-популярните гръцки дестинации

vesito

Депутати замениха официалните костюми със защитни облекла

desi

Мария от Белозем шие маски и ги подарява: Не искам да печеля, искам да помагам

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.