Близо 900 000 пенсионери днес ще получат по-високи пенсии

Изплащането на сумите за пенсии чрез пощенските клонове ще се осъществи в стандартния период между 7 и 20 октомври.

Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес. За това информираха от Националния осигурителен институт (НОИ).

От 1 октомври 2022 г. бяха преизчислени отпуснатите до края на 2021 г. трудови пенсии. Това са пенсиите за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност поради общо заболяване, за инвалидност поради трудова злополука и професионална болест и наследствени пенсии, изчислени от тях.

В тази категория влизат и пенсиите за военна и за гражданска инвалидност, ако размерът им, като по-благоприятен, е определен като за пенсия за трудова злополука и професионална болест (лични и наследствени), както и вдовишките добавки, изчислени от пенсии за трудова дейност.

След преизчисленията на пенсиите за трудова дейност и различните добавки към тях от 1 октомври т.г. увеличение на сумите ще получат 894 249 пенсионери.

Общият брой лица с пенсии за трудова дейност у нас е 1 974 973, което означава.

 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Гръцки хеликоптер се разби при гасене на пожари

vesito

Жители на Гълъбово излизат на протест срещу замърсяването от ТЕЦ “Брикел”

Regiona

Предизвикателствата пред новия енергиен план на ЕС

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.