Близо 400 хил. лв. за хотел били отпуснати с фалшиви протоколи за чушки и домати

Близо 400 хил. лв. е отпуснал фонд „Земеделие“ по прословутата програма за развитие на селските райони на бизнесдама от Видин, за да си построи семеен хотел. Парите са по програмата за развитие на селските райони, но според прокуратурата жената е декларирала неверни данни, за да ги получи. Става дума за протоколи, с които тя доказала, че е продавала чушки и домати на различни хора, за да успее да реализира нужния за кандидатстване за парите търговски оборот. В момента жената е обвиняема за деклариране на неверни данни с цел получаване на евросредства. Предстои насрочване на делото.

Разследването е започнало след проверка на МВР. Тя установила, че фирмата, представлявана от жената, е била бенефициент по една от мерките на селската програма. Били й отпуснати над 384 хил. лв. за построяването на семеен хотел в белоградчишкото село Рабиша. 80% от средствата са европейски, а останалите – национално съфинансиране.

При кандидатстването обаче жената с инициали В.С. била уведомена, че не е представила документи, с които да оправдае декларираните от нея 7560 лв. приходи от продажба на домати и пипер през предходната година. Било й обяснено, че без тях не би получила одобрение или пък финансовата помощ ще бъде намалена. Тя представила 15 протокола, според които е продавала домати и пипер на хора от селата Градец и Ново село, както и от гр. Дунавци.

През 2019 г. МВР започнало проверка. Тогава се установило, че част от посочените като купувачи на доматите и пипера не са подписвали документите, нито са купували зеленчуците.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

„Спаси София“ готова с проект за парк „Люлин градина“, дарява го на общината (видео)

Regiona

Рекордни цени на въглеродните квоти в Европа повишават интереса към чистите източници на енергия

Regiona

Кандидатът за премиер: Аз съм амалгама, няма да вдигаме данъци, искам просветена страна

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.