Близо 40% от българите твърдят, че животът им се развива добре

Общо 40% от българите казват, че в личен план животът им се движи в правилната посока. За влошаване на личното им положение говорят 17%, а при 35% от хората нещата не се влошават, но не се и подобряват.

Данните са от проучване „Евробарометър“ по поръчка на Европейския парламент и проведено на 17-25 август във всички 27 страни членки, цитирано от „Дневник“.

Спрямо средния показател за ЕС българите са по-оптимистични за личния си живот. Общо 36% от европейците са оптимисти за личния си живот.

На този фон българите остават песимисти за страната си. Общо 44% вярват, че като цяло ситуацията в България отива на зле. Други 29% са казали в края на август, че не виждат нито подобрение, нито влошаване. Оптимисти са 24%.

Сред 27-те страни членки само в Гърция и Кипър са по-притеснени за личните си финанси. България е доста под средния показател и влиза в следващата група от 5 държави заедно с Румъния, Испания, Португалия и Латвия.

В Швеция, Дания и Нидерландия са най-малко притеснени от финансовите последици от пандемията за финансите на домакинството им.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Запорирани са сметките и е спрян газът за ТЕЦ-а на Доган

Regiona

Протестираха пред гръцкото посолство с искания за справедливост за Тоско

vesito

Кой е молла Абдул Гани Барадар, фактическият лидер на талибаните

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.