Близо половин милион лева влизат в хазната на общината в Благоевград след като собственикът на болница ПУЛС реши да си купи земята под сградата

Благоевградската болница ПУЛС иска да купи общински урегулиран поземлен имот, в който е изградена сградата. Дружеството, собственик на частната болница-„Медиус-98-Медицински център“ООД с управител Чавдар Андонов и собственици Александър Щерев и Емилия Щерева, е депозирало в общината предложение да купи 2567 кв.м общинска земя, която включва застроената площ и остатъка от терена, върху който да изгради паркинг,пише струмабг.Предложението е вкарано за обсъждане в комисиите при ОбС и в петък ще се дискутира на сесията на местния парламент.

Темата предизвика обществено обсъждане в социалните мрежи и потърсихме коментара на председателя на ОбС Андон Тодоров, който направи справка: „Максимално разрешената разгърната строена площ върху терена е 6417 кв.м., а изпълненото застрояване е 6414 кв.м., което означава,че на свободния терен в УПИ не може да се застрояват повече сгради, но той може да се превърне в паркинг, който е крайно необходим в района, обясни той.

А.Тодоров допълни, че с продажбата в общинската хазна ще влязат пари от вече застроен терен, от една страна, а от друга-болницата може да обособи паркинг, за да не се блокира от автомобили сегашния подход за линейките, каквото е и намерението на Медиус-98-Медицински център“ООД.

Общината запазва терена си до ул.“Славянска“, за който има ПУБ и готов план за изграждане на общински паркинг на две нива, но се търси финансиране, разкри председателя на ОбС-Благоевград.

Пазарната оценка, направена от независим оценител на общинската земя, която искат да купят от ПУЛС, е 469 209 лв.

Свързани новини

Басейнът в Симитли отваря врати

vesito

Тошко Йорданов: Ако до 15 дни няма кабинет, вероятността до нови предсрочни избори е голяма

vesito

Шишков: Не мога да си обясня протеста за АМ „Струма“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.