Благоевград се превръща в център на високотехнологичния бизнес в България

На 21 октомври Благоевград ще се превърне в център на на високотехнологичния бизнес в България като домакин на годишната конференция на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Най-значимото събитие за индустрията на знанието у нас ще събере лидерите от високотехнологичния сектор. Организатори са конференцията са AIBEST в партньорство с Община Благоевград, като темата на събитието ще бъде „Отвъд предизвикателствата“.

Конференцията ще е с безплатен достъп, но изисква предварителна регистрация на сайта на събитието – http://aibest.org/annual-forum-2022

В събитието ще вземат участие представители на едни от най-големите български и международни компании у нас, които заедно с представители на местните и държавни власти ще дискутират факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции и за създаването на нови работни места. По последни данни технологичната индустрия и секторът на изнесените бизнес услуги и формира 6.6% от БВП на страната. Прогнозата към 2024 година сочи, че индустрията ще продължи да се развива и да бъде основен стълб в българската икономика, като относителният й дял в БВП на страната ще достигне 11.2%.

Непосредствено преди старта на форума, в 9.30 часа в Американския университет в зала Aspire (до книжарницата в сграда Студенски център „Америка за България“) ще бъде организиран брифинг за представителите на медиите.

 

Свързани новини

С факелно шествие Благоевград отбеляза 120-годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

vesito

Кметът Илко Стоянов изиска спешна проверка на транспортни фирми, натрупали сериозни финансови задължения към Община Благоевград

vesito

Истинско лято: До 37° днес

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.