Благоевград посрещна ученици от Испания и Италия

Ученици от Италия и Испания пристигнаха в Благоевград, за да обменят опит и знания по проект ,,Природата и роботите: В търсене на равновесие между екосистемите на човека и животните” по програма „Еразъм+“.

Домакин на визитата е Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, чиито ученици също участват в проекта.

В рамките на посещението се проведе и опознавателна среща в зала „22 септември“, като участниците в нея бяха приветствани от Силвия Домозетска, директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград и Тинка Попова, директор на Езикова гимназия – Благоевград.

„Културата е онова нещо, което сближава хората, независимо в коя точка на света живеят. Благодарение на изкуството езиковите бариери падат. Община Благоевград има с какво да се гордее, тя е богата на култура, забележителности и има много младежка жизнена енергия, затова вярвам, че посещението ви в България ще остави добри впечатления у всички вас“, каза в част от приветствието си Силвия Домозетска.

Чрез специално подготвена презентация учениците имаха възможността да се запознаят с природните дадености и културни забележителности в Благоевград.

Гостите бяха поздравени с изпълнение от ФТА „Пиринче“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Учениците от Испания и Италия ще останат в областния център на Пиринско до 18 ноември.

Свързани новини

ЧЕЗ Електро подпомогна изграждането на детска площадка в Благоевград

vesito

Изпълнителката на народни песни Росалинда Петрова с първи видеоклип

vesito

От нова година с по-високи данъци и такси в Благоевград, както и цените на такситата

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.