Благоевград подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно”

Благоевград обединява усилията си за по-чиста околна среда, подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно“
Община Благоевград ще включи в националната кампанията „Да изчистим България заедно”. Тази година инициативата, която обединява хора от различни поколения, радетели за по-чиста околна среда, ще се проведе на 16 септември с начален час 09.30 ч.
Желаещите могат да дадат своя принос като почистят по избор междублоково пространство, детска площадка, зона за спорт и отдих или терените, набелязани от Общината, които ще бъдат обхванати от служители на администрацията, а именно стария и новия гробищен парк, както и ж.к. „Освобождение“.
Призивът е да бъдем отговорни към природата, към пространствата около нас, към възпитанието на нашите деца.
Община Благоевград отправя апел към всички институции, учреждения, фирми, учебни заведения и неправителствени организации да повярват в каузата, че и за един ден градът ни може да стане по-чист и по-уютен, и всички да се включат активно в реализирането на идеята.
Пълните чували с отпадъци следва да бъдат поставени до контейнерите за битови отпадъци или на фиксирани сборни места, след което своевременно ще се извърши транспортирането им от ОП „Чистота“. За отдалечените места, където няма съдове за битови отпадъци чувалите следва да бъдат събирани на едно място, а след приключване да се подаде сигнал на дежурния телефон на предприятието 0885/297671, за да може същите да бъдат извозени своевременно.
Желаещите да се включат активно в Деня за национално почистване на България ще имат възможност да получат материали /чували и ръкавици/ от стая 506 на Община Благоевград до 16.30 часа на 15 септември.
Община Благоевград приканва всички организации желаещи да се включат в инициативата да заявят своето участие в същия срок в стая 506 на Община Благоевград или на телефон 073/81 99 10.

Свързани новини

Днес започва масово тестване на населението в Банско

vesito

Добро начало за ски бегачите от Банско

vesito

Празниците наближават: Изберете Комплекс „Боже Име“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.