Благоевградчанка проплака пред ИА „Региона“: Баща ми почина ден след посещение в Спешен център, ако беше настанен в болница, можеше да бъде още жив!

Благоевградчанката Маргарита Малиновска сподели с болка пред ИА „Региона“, че е изгубила баща си ден след посещение в Спешен център Благоевград. Тя се възмущава, че хора умират, а някои медици си гушкат заплатите.

Баща и Венчо Методиев Малиновски на 68г. се почувствал зле на 6-и април, не му достигал въздух и имал болки отляво в гърдите.Наложило се тя да викне линейка. След преглед обаче, му казали, че му няма нищо и го изпратили вкъщи. На следващия ден баща и починал.

Според думите на Маргарита много е тежко, заради некадърници, да загубиш родител. Разказът и дойде след публикация в ИА „Региона“, че мъж в тежко положение и на количка е чакал 40 минути да го приемат в Спешен център Благоевград.

Ето какво разказа Маргарита Малиновска:

„Баща ми Венчо Малиновски имаше високо кръвно, инсулинозависим диабет, прогресивно оглушаване, коремна херния, имаше тромби в краката и в сънната артерия, 2 прекарани инсулта преди 20г.,както и операция на коремната аорта.

Януари месец започнаха силни болки в краката, с майка ходеха на съдов хирург и му изписаха лакарства. След около месец нещата се влошиха и ни изпратиха в София в болница Софиямед. Там беше направена операция, на мястото на тромба му поставиха байпас. За съжаление той се запуши 2-3 дни след операцията. Няколко дни след това го изписаха, разбира се с назначени лекарства.

На 6 април се оплакваше от болки в гърдите и силен задух.Беше почти неподвижен, ходеше само до тоалетната. Извиках линейка. Взеха го, може би имаха съмнение за инфаркт. В Спешното отделение са му направени изследвания като кардиограма, кръвно и всичко е било нормално. Но задухът си остава. Казаха да си го приберем вкъщи и когато отидем на София за профилактипен преглед да му направят скенер на белия дроб.

Та прибираме си го ние! На следващият ден бе по-добре, като задухът бе намалял. Вечерта обаче изведнъж му прилоша, изгуби съзнание и едвам дишаше. Викам отново линейка, тук искам да кажа, че лекарката направи всичко възможно да го спаси. Починал е във фоайето на Спешна помощ. За мен винавна е тази лекарка, която не го прие в болница първата вечер, когато викнахме линейка на 6-и април.

Не обвинявам никой друг, защото на следващата вечер вече е било късно за него. Просто тази жена трябваше да го изпрати в болница, може би ще беше още жив!“

Свързани новини

Тъжна вест! Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев от Гоце Делчев

vesito

Бракуваха стотици килограми непродадена продукция от пазара в Благоевград

desi

Благоевград рекордьор по безработица

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.